Sairaaloihin ja vuodeosastoille annettiin jälleen vierailukielto – vierailut hoivakoteihin sallittuja tarkoin rajoituksin

Pirkanmaan terveydenhuollon yksiköissä otetaan käyttöön tiukemmat vierailuohjeet.

Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta.

Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö. Kaikissa vierailuissa terveydenhuollon yksiköihin on voimassa maskisuositus.

Myös hoiva- ja asumispalveluyksiköissä vierailemisessa on rajoituksia. Myös niissä vierailevilla edellytetään suu-nenäsuojuksen tai visiirin käyttöä. Sosiaalihuollon yksiköissä pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Terveydenhuollon yksiköihin liittyvät linjaukset ovat Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän täydennyksiä sunnuntaina annettuihin muihin ohjeistuksiin. Koronanyrkin mukaan alueella on toistaiseksi vältytty laajemmilta ikäihmisten koronatartunnoilta. Tilanne halutaan myös pitää sellaisena, joten siksi nyrkki linjasi tiukemmista vierailusäännöistä jo ennakolta.

Mäntänvuoren Terveys: Vierailut sovittava ennakkoon

Juupajoen sote-palveluista vastaava Mäntänvuoren Terveys on myös tiedottanut asiakkailleen, miten uudet linjaukset näkyvät sen vierailukäytännöissä. Pääsääntöisesti vierailut terveyskeskussairaalassa ovat kiellettyjä.

Vierailurajoitukset eivät koske saattohoitopotilaita tai kriittisesti sairaita potilaita, joiden luona läheiset voivat vierailla tapauskohtaisesti. Vierailuista on sovittava ennalta olemalla yhteydessä terveyskeskussairaalan henkilökuntaan.

Vierailijan on oltava terve ja hänen on myös suojauduttava osastolle mennessään kirurgisella suu-nenäsuojaimella. Mäntänvuoren Terveyden tiedotteen mukaan suojaimia on saatavilla osaston rappukäytävässä.

Lisäksi terveyskeskussairaalan ja terveysasemien tiloissa pyritään välttämään tarpeetonta liikkumista ja oleskelua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?