Influenssarokotusaikoja joudutaan perumaan Juupajoella – Orivedellä uusia aikoja ei ole enää annettu

Juupajoella ja Mänttä-Vilppulassa joudutaan perumaan jo varattuja influenssarokotusaikoja. Syynä on se, että influenssarokotteet ovat loppumassa.

Mäntänvuoren Terveyden tiedotteessa todetaaan, että jo varattujen aikojen perumisia tehdään puhelimitse. Samalla aiotaan kartoittaa niitä erityisen riskin asiakkaita, jotka eivät ole vielä rokotetta saaneet. Tavoitteena on, että rokotukset kohdennetaan nyt niitä eniten tarvitseville.

Jo rokotukseen ajan varanneita kehotetaan myös itse arvioimaan, ovatko he varsinaiseen riskiryhmään kuuluvia. Erityisen alttiita ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle kuuden kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet.

Riskiryhmään kuulumaton voi peruuttaa rokotusaikansa soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin puhelinnumeroon 044 4663331.

Myös Orivedellä influenssarokotukset on jo kohdennettu riskiryhmille. Tämän vuoksi uusia aikoja rokotuksiin ei ole enää annettu.

Lue lisää: Terveysasemien influenssarokotuksiin ei anneta enää uusia aikoja – rokotteiden halutaan riittävän todellisille riskiryhmille

Leave a Comment