Kaupunki hakee valituslupaa – rantarakentamisen ohjeistusta pidetään asianmukaisena

Oriveden rantoja
Hallinto-oikeus kumosi rantarakentamiseen liittyviä ohjeistuksia. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupunki hakee valituslupaa liittyen hallinto-oikeuden päätökseen rantarakentamisen määräyksistä. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hyväksyi osin valituksen, joka kohdistui Oriveden uuteen rakennusjärjestykseen. Samalla hallinto-oikeus kumosi merkittävän osan ranta-alueiden rakentamiseen liittyvistä ohjeistuksista.

Kaupungin näkemyksen mukaan hallinto-oikeus on poistanut yhden keskeisimmistä säädöksistä. Sen osalta tulee kaavoitukseen ja rakennusvalvontaan viikoittain yhteydenottoja. Rakentamisen enimmäisrajojen poistaminen säädöksistä ei voi vaikuttaa myönteisesti maisema-arvojen huomioimiseen.

Kaupungin kanta on, että säädösten poistaminen aiheuttaisi osallisille epäselvän tilanteen ja siten myös mahdollisesti lisää valituksia eri oikeusasteisiin. Säädöksen poistamisen ei nähdä edistävän hyvää hallintoa.

Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle on tehtävä viimeistään 29. marraskuuta.

Lue myös:

Hallinto-oikeus kumosi rakennusjärjestyksen ohjeistuksia rantarakentamiseen, kaupunginjohtaja aikoo esittää valitusluvan hakemista korkeimmasta hallinto-oikeudesta

Leave a Comment