”Joulutorttu on kaikkein viheliäisin leivos” – hillo joulutortuissa kuuluu kuitenkin sakaroiden päälle

Joulutortut

Oriveden Sanomien kyselyyn vastanneiden mukaan hillo kuuluu joulutortussa sakaroiden päälle.

Nyt se on selvillä! Hillo kuuluu joulutortussa sakaroiden päälle. Tätä mieltä oli 69 prosenttia Oriveden Sanomien nettikyselyyn vastanneista

Vahvaa kannatusta sai myös sakaroiden alle laitettu hillo. Tätä tapaa piti parempana 31 prosenttia kyselyyn vastanneista. Kaiken kaikkiaan kantansa asiaan kertoi 35 vastaajaa.

Joulutorttujen makuun oli tänä vuonna päässyt jo yli puolet kyselyyn vastanneista. Perinteinen herkku oli vielä maistamatta 46 prosentilta vastaajista.

Melkein aina polttaa kielensä

Joulutortut herättävät vahvoja tunteita muutenkin kuin hillon asettelun vuoksi. Yhden vastaajan mielestä joulutorttu on kaikkein viheliäisin leivos kahvipöydässä.

– Hillossa polttaa melkein aina kielensä oli se päällä tai alla. Omenahillo on yhtä hyvä eikä ole tuontitavaraa kuten luumu, hän toteaa.

Joulutorttujen valmistamisenkaan parissa kaikki eivät viihdy. Yksi vastaajista kertoo, että joulutorttuja kuluu sen verran vähän, että niiden valmistus on ulkoistettu. Vinkki vastaajalla oli myös kauppiaille.

– Se ärsyttää, että palmuöljy-torttutaikinaa on kaupoissa pilvin pimein, mutta yritäpäs etsiä eettisempää voitaikinaa. Ainakin Oriveden seudulla saat etsiä turhaan, hän kirjoittaa.

Uusia muotoja ja makuja

Luumuhillon sijaan joulutortuissa uskalletaan kokeilla myös muita makuja. Omenahillo sai jo maininnan ja hyviksi vaihtoehdoiksi vastaajat mainitsivat myös marmeladimakeiset. Tähtimallillekin haetaan vaihtoehtoja.

– Vihreät kuulat ovat täytteenä hyviä ja ne tulee päälle, kertoo yksi vastaajista.

– Aiotaan kokeilla marmeladikarkkeja kukkamallin torttuihin, jotka valmistetaan muffinivuoassa. Perinteisiä torttuja tehdään täytteellä ja ilman. Tomusokeria ripotellaan päälle, toinen vastaa.

Kysely julkaistiin Oriveden Sanomien nettisivuilla 15. marraskuuta. Vastaukset on poimittu 23. marraskuuta.

Juttua on muokattu: Otsikkoon on korjattu sana päälle 23.11.2020 klo 19.50.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?