Suomen Cupin finaali jäi haaveeksi – OrPo hävisi LP Viestille

OrPon ja LP Viestin sunnuntainen ottelu Salossa päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 3-0 (25-17, 27-25, 25-21). Tulos tarkoitti samalla sitä, että LP Viesti eteni tammikuun lopussa pelattaavaan Suomen Cupin lopputurnaukseen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. OrPo ei päässyt peliin kiinni missään vaiheessa ensimmäistä erää. Suurin ero joukkueiden pelissä oli hyökkäystehoissa, sillä vierailijat tappoivat vain joka neljännen hyökkäyksen.

Toinen erä näytti alun tasaisuuden jälkeen kääntyvän LP Viestin Anna Czakanin ja Anniek Siebringin syöttövuoroilla ensimmäisen tavoin selvästi salolaisille. Tilanne oli kotijoukkueelle parhaimmillaan jo 14-8. Sitten Viesti ei saanut enää OrPon syöttöjä nousemaan ja tilanne oli hetkessä tasan 15-15.

Erä meni jatkopalloille molempien joukkueiden eräpallotilanteilla, mutta lopulta Viesti vei erän.

Yritys ei riittänyt

Kolmannessa erässä OrPon peli kulki ja se eteni johtotilanteeseen 15-9. Kotijoukkue nousi kuitenkin piste pisteeltä ja tilanne 17-17 oli viimeinen, kun joukkueet olivat tasoissa. Viesti vei lopulta niin erän kuin ottelun.

– Oli mukava palata Salohalliin ja nähdä tuttuja katsomossa, mutta tietenkin on hiukan pettynyt olo, kun olisimme halunneet sarjapisteitä ja jatkoon Suomen Cupissa. Tänään eväät riitti tähän asti, OrPon Kaisa Nyman totesi.

– Kolmannen erän alussa yritettiin kaikkemme, että pääsisimme vielä peliin mukaan, mutta ei riittänyt. Toinen erä olisi pitänyt saada katkaistua, mutta nämä paikat ovat olleet meille hankalia. Kaveri tuli vaan rinnalle ja ohi, Nyman sanoi.

OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis totesi Viestin olleen vahvempi etenkin henkisellä puolella.

– Tässä oli oppitunti meille, että jos haluamme voittaa tämän tasoisia joukkueita meidän pitää olla vahvoja. Toinen erä olisi ollut tärkeä voittaa. Tänään meillä oli hyvä hyökkäys, mutta valitettavasti syöttövirheitä tuli liikaa. Analysoimme pelit ja yritämme parantaa omaa peliämme.

Viisi voittoa ja kuudentena sarjassa

Joukkueet kohtasivat nyt kolmannen kerran ja Viesti on ollut jokaisessa ottelussa vahvempi. Kahdessa edellisessä ottelussa OrPo on kuitenkin pystynyt ryöstämään vastustajaltaan yhden erän.

Naisten mestaruusliigan sarjataulukossa OrPo on nyt kuudentena 13 sarjapisteellä. Edellä viidentenä on LiigaPloki yhden pisteen enemmän keränneenä ja seitsemäntenä on WoVo Rovaniemi yhdeksällä pisteellä.

OrPo on pelannut kauden aikana 12 ottelua ja on voittanut niistä viisi. LiigaPlokilla ja WoVolla on takanaan 11 sarjaottelua.

Sarjan kärkijoukkue on LP Kangasala, joka on voittanut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki kauden pelinsä. Kärkinelikkoon kuuluvat myös Pölkky-Kuusamo, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti. Kärkinelikosta jokainen joukkue on pelannut jo vähintään 13 sarjaottelua ja sarjapisteitä niillä on jokaisella yli 30.

Leave a Comment