Nallejaosto tuo jouluiloa Juupajoella – tonttulakkeihin pukeutuneita nalleja voi bongata rastipolun ikkunoista

Juupajoen joulunallet
Jouluiloa jakava nallejaosto on saapunut Juupajoelle. Katriina Vuorikiven seurana on Herra Isonalle, joka on jo ollut asentamassa Koskitien jouluvaloja paikolleen. Kuva: Juha Jäntti

Herra Isonallen tonttulakin hiippa on keikkunut puolelta toiselle Juupajoen Korkeakoskella viime päivien aikana. Isonalle on nimittäin saanut viipottaa lujaa vauhtia paikasta toiseen, sillä Juupajoen joulunaika aiotaan saada avattua ensi viikon torstaina.

Viime viikolla Isonalle oli varmistamassa apureidensa kanssa, että Koskitie saadaan keskustan kohdalta valaistua jouluvaloilla. Lisäksi se on solminut sopimuksia Korkeakosken yritysten, yhdistysten ja virastojen edustajien kanssa rastiratapaikoista.

Isonalle on yksi Korvatunturin Juupajoen jaoston nalletontuista. Jaosto saapui Juupajoelle parisen viikkoa sitten ja solmi välittömästi kunnan kanssa sopimuksen yhteisöllisen joulumielen kohottamisesta Juupajoella.

– Juupajoen kunta ei tänä vuonna järjestä joulunavajaisten toritapahtumaa eikä perinteisiä joululahjamessuja. Siksi päätimme kutsua nallejaoston tuomaan kuntalaisille joulumieltä, Juupajoen kunnan projektityöntekijä Katriina Vuorikivi kertoo.

Nallet seikkailevat myös somessa

Joulumieltä nallejaosto on jakanut jo muun muassa kunnan Facebookissa ja Instagramissa. Sieltä niiden seikkailuja voi seurata myös jatkossa. Itse asiassa nallejen varsinainen tähtihetki on vasta tulossa. Se alkaa samana päivänä, kun Juupajoen kunta avaa joulunajan ensi viikon torstaina.

– Silloin syttyvät torikuusen valot ja Koskitien keskustan alueen kymmenen uutta lumihiutaleen muotoista jouluvaloa. Samana päivänä avautuu myös jouluinen nallerastipolku, Vuorikivi sanoo.

Nallerastipolku muodostuu Korkeakosken keskustan alueella olevista jouluisiksi somistetuista ikkunoista. Jokaisessa niissä asustaa nalle, jolla on tärkeä viesti kerrottavana polkua kiertäville.

– Nallet kertovat, mitkä asiat saavat joulumielen sydämeen. Joulumieli hiipii varmasti itse kunkin sydämeen nalleikkunoiden luona kierrellessä, Vuorikivi vakuuttaa.

Nalleikkunoita on yhteensä 20. Niitä voi kiertää myös rastipolun osallistumislomakkeen kanssa. Lomakkeita voi hakea kirjastosta, kunnan virastolta, rastipolulla mukana olevista liikkeistä tai tulostaa kunnan nettisivuilta.

– Lomake täytetään ohjeen mukaan ja palautetaan kirjastoon sen aukioloaikana. Kun lomakkeen palauttaa viimeistään 14. joulukuuta, saavat kaikki osallistujat pienen palkinnon, Vuorikivi sanoo.

Oikein täytetyt lomakkeet osallistuvat myös lisäarvontaan, jonka palkinnot ovat yrittäjien lahjoittamia.

Jyri Lammela, Juupajoen joulu
Juupajoella joulun odotukseen luodaan iloa nallejaoston avulla, Kunnanjohtaja Jyri Lammelan työpaikalle kunnanviraston ikkunaan on myös tulossa yksi nallepolun ikkunoista. Kuva: Juha Jäntti

Luvassa myös muuta jouluista

Somistetut ikkunat ovat esillä koko joulun ajan. Ensi viikon torstaista lähtien vuoden loppuun asti Juupajoella on koettavana myös heijastinpolku, joka vie Pikkukirkolta Pötikön laavulle. Polun ovat tehneet Juupajoen Eräpartio ja Juupajoen kappeliseurakunta.

Jouluvalojen syttyessä ensi torstaina järjestää Juupajoen tuottajatori kunnantalon pihassa joulunavajaiset. Joulupukilla on tuolloin oma paja pihassa, jonne pääsee yksi perhe kerrallaan vierailemaan. Myös Walleniuksen Wapriikin joulun aika alkaa tuolloin.

Perinteisten joululahjamessujen tarjontaa voi Juupajoella tänä vuonna etsiä joulumyyjäistapahtumista. Myyjäiset pidetään Tuottajatorilla, Walleniuksen Wapriikissa ja Nummelassa joulukuun toisena viikonloppuna. Tuottajatorilla ja Wapriikissa myyjäisviikonloppua vietetään myös jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna.

Leave a Comment