Päivä paloasemalla -tapahtuma toteutuu tänä vuonna virtuaalisesti

Paloturvallisuusviikon tapahtumat löytyvät tällä kertaa virtuaalisina verkosta. Kuva: Juha Jäntti

Lauantaina 21. marraskuuta alkava paloturvallisuusviikko vie kävijät tällä kertaa virtuaaliseen Päivä Paloasemalla -tapahtumaan. Perinteiset paloasemien avointen ovien päivät korvataan nyt verkkotapahtumalla  tartuntojen välttämiseksi ja pelastustoimen toimintakyvyn turvaamiseksi.

Päivä paloasemalla on oppimiselämys, jossa koko perhe voi kohentaa paloturvallisuustaitojaan. Paloturvallisuusviikon erityisteemana on ikäihmisten paloturvallisuus.

Vuorovaikutteisen paloaseman vierailija voi haastaa Viivi Pumpasen Liekeissä-sammutuspelissä, kurkistaa paloauton sisälle ja nähdä niin potilaan kuin palomiehen näkökulmasta, mitä tapahtuu, kun kolariauto avataan. Iso tai pieni vieras voi myös antaa itse palohälytyksen.

– Virtuaalisella paloasemalla on myös mahdollista tutustua palokunnassa työskenteleviin palomiehiin ja vapaaehtoisena toimiviin henkilöihin. Ehkäpä siellä syntyy kipinä lähteä itsekin mukaan palokuntatoimintaan, kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä kertoo.

Perheen pienimpiä asemalla viihdyttävät Ruisku & Kalle. Paloasemalla on myös paloposti, jossa kävijä voi lähettää läheiselleen oikean paloturvallisuusaiheisen postikortin omalla tervehdyksellä. Samalla lähettäjä voi muistutella arjen paloturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Virtuaalinen paloasema on auki verkossa itsenäisyyspäivään asti. Paloaseman kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Päivä Paloasemalla -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Viime vuosina tapahtumia on ollut mukana järjestämässä noin 360 paloasemaa ympäri Suomen. Kävijöitä on ollut vuosittain runsaat 100 000.

Leave a Comment