OrPon hyvä alku kaatui verkkopeliin – valmentaja Sotiris Gkotsis antoi kiitosta uhrautuvasta pelistä

OrPo, LP Viesti
Kaisa Nyman nousi korkeuksiin torstaina pelatussa ottelussa LP Viestiä vastaan. Nyman palkittiin ottelussa OrPon parhaana pelaajana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo ja hallitseva mestari LP Viesti kävivät kovatasoisen liigakamppailun Orivedellä torstai-iltana.

Kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan siimaa vastustajalle. Monipuolisempi verkkopeli toi vieraille voiton 1-3 (25-23, 18-25, 17-25, 22-25).

OrPo otti pelissä käskijän paikan. Se johti avauserää 6-3, eikä luopunut johtoasemastaan missään vaiheessa, vaikka Viesti tuli niskaan 20-19 tilanteessa. OrPon serbialaisvahvistus Isidora Ubavic iski kakkospaikalta päätöspisteen.

Toista erää OrPo johti lupaavasti 13-9. Viesti sai tiivistettyä ontuvaa vastaanottoaan vaihtamalla Linnea Kuuselan Arita Ternavan paikalle. Viesti hilasi itsensä tasoihin 18-18. Annukka Paloniemen syöttövirheen jälkeen syöttämään pääsi Viestin Anna Czakan. Hän pysyi syöttäjänä erän loppuun asti. OrPo yritti hyökätä ratkaisuja Saara Holmin kautta, mutta kolmesti peräkkäin oli Viestin torjunta ohittamaton.

Neljännessä erässä OrPolle orasti vielä piste tilanteessa 22-22. Omat virheet tuhosivat riiston.

Viestin monipuolisuus oli myrkkyä

OrPo voitti ässät 8-6 ja vastaanotto oli OrPolle 46-26 %. Sanna Häkkinen oli erehtymätön puolustuspalloissa. Mahdollisuus hyviin hyökkäyksiin oli tarjolla. Sen yksipuolisuus teki siitä torjuttavan.

Viestin passari Viktoriia Tuchasvili rakensi monipuoliset kuviot. Siirtohyökkäykset Anna Czakanin ja Nea Haataisen kautta purivat. Samoin Tuchasvili käytti toista kosketusta hyväkseen ratkaisupalloissa kuusi kertaa. Pallo sijoittui etukentän sijaan takanurkkiin.

OrPon hyökkäyspelistä puuttuivat siirrot ja toisen kosketuksen hyökkäykset.

OrPon keskareista Netta Rekola oli sivussa ja hän toimi vain joukkueen johtajana. Anastasia Boricheva sijaisti hyvin pelin vanhetessa. Kaisa Nyman oli vauhdissa koko pelin. Satasia päättyi pisteeksi yksitoista.

Kapteeni Saara Holmin hyökkäys pysähtyi viidesti torjuntaan, saalis oli kymmenen pistettä. Annukka Paloniemi pystyi torjunnan ohituksiin paremmin, hän sai 12 pistettä pussiin.

OrPo ja LP Viesti ovat kohdannee tällä kaudella nyt kahdesti. Viesti on ollut molemmissa otteluissa piirun verran parempi. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Valmentaja kiitti uhrautuvasta pelistä

OrPon parhaana palkittiin Kaisa Nyman (14/+8). Viestin ykkönen oli passitaituri Tuchasvili (6/+5). Hän sai kolme pistettä tehopörssiin. Czakanille merkittiin kaksi pistettä ja Nymanille yksi. PROlibero palkinnon nappasi Viestin Netta Laaksonen.

– Syöttö-vastaanotto ei toiminut ensimmäisessä erässä. OrPo lopahti toisessa ja kolmannessa erässä. Viktorialla oli hyvä pelipäivä, totesi Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Eka erä voitettiin painavalla syötöllä. Toinenkin alkoi hyvin. Viestin hyökkäys ja puolustus oli voimakas. Netta Rekolan puuttuminen kokoonpanosta saattoi vaikuttaa tulokseen. Omalle joukkueelleni annan kiitokset uhrautuvasta pelistä, totesi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

Samat joukkueet kohtaavat uudelleen Salossa sunnuntaina. Silloin ratkaistaan myös, kumpi joukkueista pääsee Suomen Cupin finaaliturnaukseen.