Ikäihmisten tartuntojen määrä kasvussa – ohjausryhmä muistuttaa maskien käytöstä

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kehottaa ottamaan joulun valmisteluissa huomioon sen, että ikäihmisillä on erityinen riski saada koronatartuntoja. Ikääntyneiden koronatartuntojen osuus kaikista tartunnoista on kasvanut alkusyksystä.

Myös sairaalahoitoa saaneiden määrä on kasvanut koko Taysin erityisvastuualueella.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuus on laskenut viime viikosta, ja se on nyt maakunnassa 20,9 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus testatuista on puolen prosentin tasolla.

Uusia tartuntoja todettiin Pirkanmaalla viikolla 46 yhteensä 66. Tartunnan lähde jäi nyt joka kolmannessa eli 22 tapauksessa tuntemattomaksi.

– Tuntemattomien tartuntalähteiden vuoksi on perusteltua käyttää maskia Pirkanmaallakin laajamittaisesti, samalla kun pidetään huolta turvaväleistä. Matkustettaessa maskia kannattaa käyttää sekä busseissa että takseissa, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Viime viikon tapauksista 15 tuli perhepiiristä, viisi tapausta kahdesta eri oppilaitoksesta ja neljä ystävän tapaamisesta. Neljä tapausta tuli neljältä eri työpaikalta, kolme sosiaali- ja terveydenhuollosta ja loput kolme yksittäisistä lähteistä. Ulkomailta tuli kaikkiaan kymmenen tartuntaa.

Perhepiirissä ikäihmisiä tavattaessa kasvomaski suojaa sekä käyttäjäänsä että ympärillä olevia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?