Valtuustoaloite toi parannusta ikäihmisten palveluihin – geriatri työskentelee Orivedellä yhden päivän kuukaudessa

terveyskeskus orivesi
Oriveden terveyskeskuksessa työskentelee kaksi yleislääketieteen erikoislääkäriä. Geriatri tuo yhtenä päivänä kuukaudessa tukea ikäihmisten hoitoon. Kuva: Juha Jäntti

Ikäihmisten erikoislääkäripalveluihin on tullut Orivedellä parannusta. Kaupunki on sopinut, että se tilaa Pihlajalinnalta geriatripalveluja, jotka tukevat osaltaan terveyskeskuksen yleislääketieteen erikoislääkäreiden työtä ikäihmisten hoidossa.

Sopimuksen mukaan geriatri työskentelee Orivedellä yhden päivän kuukaudessa. Hän osallistuu asumispalveluyksiköiden ja kotihoidon lääkärikiertoon yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Tavoittena on, että geriatri tuo asiantuntemustaan erityisesti yksittäisten haastavien potilastilanteiden arviointiin. Hän osallistuu myös lääkitysasioiden läpikäyntiin, hoitolinjojen suunnitteluun sekä palveluasumisen ja kotihoidon laadun parantamiseen.

Keskustan valtuustoryhmä ja neljä muiden valtuustoryhmien edustajaa jättivät syyskuussa valtuustoaloitteen geriatrian erikoislääkäripalvelujen sisällyttämisestä Oriveden kaupungin ostamiin sosiaali-ja terveyspalveluihin. Valtuusto käsitteli asiaa talousarvioseminaarissa syyskuun lopulla, ja se vietiin heti perään Tampere-Orivesi-neuvotteluryhmän kokoukseen.

Oriveden hyvinvointijohtaja hyväksyi keskustelujen pohjalta lisäpalvelun tilaamisen marraskuun alusta lukien. Palvelu tilattiin Pihlajalinnalta, koska yhtiö tuottaa nykyisin Oriveden perusterveydenhuollon lääkäripalvelut.

Kaupunginhallitus lähettää asiaa koskevan selvityksen valtuustolle ja esittää, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Leave a Comment