Koronasta on aiheutunut liikuntatoimelle ja kansalaisopistolle noin 100 000 euron nettomenetykset

Oriveden kaupungin elämänlaatupalvelujen tuloihin on tullut noin 100 000 euron nettomääräinen lovi koronaepidemian vuoksi. Poikkeama talousarviossa ennakoiduista tuloista menee kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Elämänlaatupalvelujen toiminnassa oli koronasta johtuva katko maa liskuun puolivälistä alkaen. Kaupungin liikunta- ja harrastustilat suljettiin noin kolmen kuukauden ajaksi. Uimahalliin suunnitellut korjaukset aloitettiin jo keväällä. Uimahalli ja liikuntahalli pidettiin kiinni kesätauon yli. Sulkemiset aiheuttivat maksutuottojen menetyksiä ja hyvitystarvetta jo maksetuille kausikorteille.

Kansalaisopiston kurssitoiminta keskeytettiin myös kevään poikkeusolojen vuoksi. Myös Oskon kohdalla on jouduttu hyvittämään maksuja kesken jääneiden kurssien osalta.

Elämänlaatupalvelujen osalta tuotot ovat noin 220 000 euroa alijäämäiset.Tuottomenetyksiä paikkaavat kertyneet säästöt, joita on tullut henkilöstö- ja muista kuluista noin 90 000 euroa. Myös tukien ja avustusten määrä on yli kaksinkertainen budjetoituun nähden.

Hyväksyttäväksi tuleva poikkeama talousarviosta on tuottojen osalta 100 000 euron alijäämä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?