Isidora Ubavic syttyi – OrPolle voitto LiigaPlokista

OrPo tuuletuksia
OrPo otti hienon voiton sunnuntaina LiigaPlokista. Seuraavaksi se kohtaa kahdesti hallitsevan mestarin LP Viestin. Kuva: Juha Jäntti

OrPon serbialaisvahvistus Isidora Ubavic nousi omalle tasolleen Pihtiputaalla sunnuntaina LiigaPlokia vastaan pelatussa ottelussa. LiigaPloki on sarjataulukossa kuudentena ja joukkue yksi kauden mitaliehdokkaista.

Ubavic lisäsi OrPon hyökkäysvoimaa 17 pisteellä. Se nosti joukkueen hyökkäysvoiman ja torjunnan kotijoukkuetta paremmaksi ja toi pelistä kaksi sarjapistettä luvuin 2-3 (21-25, 30-28, 25-17, 21-25, 11-15).

OrPo säilytti sarjapaikkansa viidentenä. Se on kaksi pistettä edellä LiigaPlokia.

Avauksissa taas vaikeuksia

OrPon surkeat pelien avaukset toteutuivat Pihtiputaallakin. LiigaPlokin passari Taija Kaukoranta syötti joukkueensa 5-0 johtoon. Kaisa Nymanin satasen hyökkäykset purivat ja OrPo ajoi kiinni ja ohi.

Toisessa erässä Ploki oli karussa 14-9. OrPo ajoi taas kiinni ja oli kahdesti kiinni eräpallossa. Niissä tehtiin virheitä kotijoukkueen eduksi. Ploki iski erän päätökseen vasta numeroissa 30-28.

Viimeisissä palloissa puhallettiin OrPolle kaksi kertaa passeihin liittyvä tekninen virhe.

Kolmoserässä Taija Kaukoranta syötti jälleen OrPon vastaanoton hajalle ja heidän ykkösnyrkkinsä Jaidyn Blanchfield latoi palloja OrPon kenttään. Erä ei luvannut hyvää vieraille.

Neljännessä erässä tahti kääntyi. OrPo terästi syöttöjään ja karkasi 11-6 johtoon. Torjuntapeli toimi ja Saara Holm oli tehokas hyökkäyksissä.

Viidennessä erässä OrPon keskarit Netta Rekola ja Kaisa Nyman latoivat satasia lattiaan ja torjuivat hyvin. Upean nousun ratkaisijaksi tehnyt Isidora Ubavic päätti erän ja ottelun komeaan hyökkäykseen 11-15 numeroihin.

Ubavicille kolme pistettä

LiigaPlokin parhaana palkittiin Blanchfield (28/+18). OrPon palkittu oli Ubavic (21/+14). Pistekilpailusta irtosi Ubavicille kolme pistettä, Rekolalle kaksi ja Blanchfieldille yksi piste. PROlibero palkinto meni OrPon Sanna Häkkiselle.

Netta Rekola teki OrPolle toiseksi eniten pisteitä (15/+12). Kaisa Nymanin hävisi tehoissa vain yhdellä pluspisteellä. Kippari Saara Holmin lukemat olivat 17/+6.

OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis pelasi rohkealla taktiikalla. Nyman, Häkkinen, Nea Luntamo ja Ubavic huilasivat keskiviikkoisen Kangasala-pelin. Nyt he olivat liekeissä.

Oma lukunsa oli taikatemppu, millä Gkotsis taikoi serbihakkuri Isidora Ubavicin tehokkaaksi, suoritusvarmaksi pelaajaksi kaikille osa-alueille. Tämä lupaa hyvää torstain kotipeliin LP Viestiä vastaan.

– Tänään oli kovatasoinen peli. Blanchfield saatiin aisoihin neljännessä ja viidennessä erässä, totesi OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

Gkotsis on nyt onnistunut saamaan OrPolle kahden mitaliehdokkaan päänahat, Hämeenlinnan ja Plokin.

– Kovatasoinen peli. OrPo puolusti paremmin. Meillä ei satasen hyökkäys ja puolustus toiminut ja passipelikin oli välillä kuutamolla, haki LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen tappion syytä.

– Olen ylpeä joukkueestani. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa hyökkäyspeliä. Nautin liberona pelaamisesta, kun töitä riitti, kertoi OrPon erittäin kokenut libero Sanna Häkkinen.

OrPo kohtaa seuraavaksi kahdesti puolustavan mestarin LP Viestin. Orivedelle joukkue saapuu torstaina ja sunnuntaina OrPo matkustaa Saloon.

Salossa ratkaistaan myös Suomen Cupin jatkaja. Cupin mestaruus ratkotaan tiettävästi Tampereella tammikuun loppupuolella.