Hankekoordinaattoriksi esitetään nyt Ulpu Ahoa – päätöksen tekee kaupunginhallitus maanantaina

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto esittää Orivesi – Suomen Villasukkapääkaupunki -hankkeen koordinaattoriksi orivesiläistä Ulpu Ahoa.

Kaupunginhallituksen nimeämä uusi haastatteluryhmä haastatteli hakijoita viime viikon perjantaina. Haastattelujen ja yhteenvetokeskustelun perusteella haastatteluryhmän yksimielinen esitys on nyt, että määräaikaiseen han­ke­koor­di­naat­to­rin työsuhteeseen valitaan restonomi Ulpu Aho Ori­ve­del­tä.

Haas­tat­te­lu­ryh­mä valitsi perjantaina pidettyihin haastatteluihin Ulpu Ahon, Hanna-Mari Kamppikosken, Essi Leppämäen ja Jyrki Mattilan. Leppämäki perui osallistumisensa haastatteluun. Hakemuksia tehtävään tuli yhteensä 39.

Tiedotteessaan kaupunki toteaa, että haastatteluun osallistuneilla Aholla, Kamppikoskella ja Mattilalla on viime vuosilta kokemusta vastaavantyppisestä Leader-hanketyöstä kuin käynnistyvä Orivesi – Suomen Villasukkapääkaupunki -hanke. Hanketyön onnistumista voitiin selvittää Ulpu Ahon ja Hanna-Mari Kamppikosken osalta heiltä saadun suostumuksen nojalla.

– Haastattelujen ja yhteenvetokeskustelun perusteella haastatteluryhmän yksimielinen esitys on, että määräaikaiseen han­ke­koor­di­naat­to­rin työsuhteeseen valitaan restonomi Ulpu Aho Ori­ve­del­tä. Esityksen perusteena on hakijan soveltuva, riittävä työ­ko­ke­mus ja koulutus, haastatteluun perustuva henkilöarviointi sekä aiemman Leader-hankkeen hallinnoijalta saadut myönteiset taustatiedot, kuten yhteistyötaidot, oma-aloitteisuus ja kokemus verkostomaisesta työskentelystä, tiedotteessa todetaan.

Haastatteluryhmä katsoo restonomi Ulpu Ahon kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi hankekoordinaattorin määräaikaiseen työsuhteeseen.

Kaupunginhallitus tekee päätöksen hankekoordinaattorin tehtävään valittavasta kokouksessaan maanantaina 16. marraskuuta.

Villasukkakoordinaattorin valinnasta muotoutui Orivedellä erikoinen vyyhti. Tehtävään oli jo nimetty Jyrki Mattila, mutta kaupunginhallitus päätti 19. lokakuuta käyttää otto-oikeutta hankekoordinaattorin työsuhteen täyttämisessä. Oriveden Perussuomalaiset ry oli myös tehnyt kaupunginjohtajan valintapäätöksestä oikaisuvaatimuksen.

– Kaupunginhallitus päätti käyttää otto-oikeutta, jotta koko asia tuli kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Oikaisuvaatimus merkittiin tiedoksi ja se raukesi, kun kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Jakara toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?