Vuoden maa- ja kotitalousnainen löytyy Längelmäeltä – perusteluissa valitun henkilön todetaan olevan muun muassa ahkera talkoolainen

Pirkanmaan Vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi on valittu Leena Kultala Längelmäen Maa- ja kotitalousnaisista.

Perusteluissa mainitaan, että Kultala on sosiaalinen, helposti lähestyttävä, lämminhenkinen ihminen. Hän on toisen polven maa- ja kotitalousnainen ja pitkäaikainen yhdistysaktiivi, joka on toiminut Längelmäen Maa- ja kotitalousnaiset ry:n puheenjohtajana vuosina 2005-2010 ja jatkanut aktiivisesti sen jälkeenkin yhdistyksen toiminnassa.

– Kultala on positiivinen vastuunkantaja, joka on ollut aina valmis osallistumaan monenlaisiin yhdistyksen järjestämiin tarjoilu-, leivonta- ja kurssitapahtumiin sekä retkille. Hän osallistuu aktiivisesti itse ja kannustaa muita mukaan toimintaan laidasta laitaan, tiedotteessa todetaan.

Kultalan mainitaan olevan myös ahkera talkoolainen, joka tuo muita tekijöitä tullessaan. Häntä kuvaillaan myös työteliääksi tekijäksi, joka ei tee osallistumisistaan numeroa.

– Häneen voi luottaa, kun pitää herätä aamuyöstä leipomaan silloin kun aamuksi tarvitaan tarjottavaa. Leena on sielultaan maa- ja kotitalousnainen, joka antaa sen avoimesti näkyä ympäristössään, perusteluissa sanotaan.

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat palkinneet Vuoden maa- ja kotitalousnaisen tai -miehen alueittain vuodesta 2015 lähtien. Palkitsemisen tarkoituksena on nostaa esiin aktiivisia järjestötoimijoita, jotka tekevät Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa tunnetuksi ja kannustavat muita mukaan toimintaan.

Vuonna 2019 Vuoden maa- ja kotitalousnaisena palkittiin Pirjo-Liisa Norokorpi Hämeenkyröstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?