Päivystysapunumero 116117 tulee käyttöön Pirkanmaalla tammikuussa

Oriveden terveyskeskuksen pääsisäänkäynti

Orivesiläisiäkin palvelee jatkossa uusi päivystysapunumero 116117 niinä aikoina, kun terveysasema on kiinni. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaalla aloittaa tammikuussa toimintansa päivystysavun ympärivuorokautinen palvelunumero 116117. Kaikki pirkanmaalaiset soittavat sen jälkeen yhteen päivystysnumeroon silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numeroon soittamalla saa apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysapu auttaa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä mutta eivät varsinaisia hätätilanteita. Hätätilanteessa on soitettava aina hätänumeroon 112. Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun harkinnassa on päivystykseen lähteminen.

Jos asiakkaalla on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Pirkanmaan päivystysavun puhelinnumero 116117 palvelee tammikuun alusta lähtien joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Jatkossa kaikkiin Taysin päivystyspisteisiin aikovat soittavat numeroon 116117.

Päivystysavun käyttöönoton jälkeen Taysin lasten päivystyksen nykyinen neuvontanumero 03 311 63345 poistuu käytöstä.

10023 keskittyy kiireettömään terveysneuvontaan

Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonnan numero 03 10023 keskittyy jatkossa kiireettömään ja yleiseen terveysneuvontaan.

Uudistuksen jälkeenkin terveysasemien yhteydenottotavat säilyvät ennallaan. Omalle terveysasemalle otetaan yhteyttä joko terveysaseman sähköisten palvelujen kautta tai soittamalla terveysasemalle. Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikka, jossa hoidetaan myös kiireelliset asiat sen ollessa auki.

Palveluntuottaja asuinkunnan mukaan

Päivystysapu 116 117 palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla Suomea. Puhelu ohjautuu eri sairaanhoitopiirien päivystysapunumeroihin soittajan sijainnin mukaan.

Puhelun alussa pirkanmaalainen soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta. Tampereen ja Oriveden asukkaat valitsevat tuottajaksi Tampereen kaupungin, ja muiden kuntien asukkaat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Henkilöt, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta, saavat palvelun joko tekstiviestillä tai chatissa. Tamperelaisia ja orivesiläisiä palvellaan päivittäin numerossa 040 639 7700 kello 7-22.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?