Yksi nimi ja yksi firma pääosassa Länkipohjan verotuloissa – Aki Sirénillä perheineen muhkeat tulot

Kun tarkastellaan yritysten johdon tuomaa veropottia Länkipohjassa ja sen ympäristössä, yksi on ylitse muiden. Jykin omistajien maksamat veroeurot, joista suurin osa tosin uppoaa Jämsän suureen säkkiin, muodostavat huomattavan osan kertymästä.

Emoyhtiö Jyki Groupissa ohjaksia pitelee hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana vielä Aki Sirén, joka tosin on luovuttanut paikallisen Jykin tuotantolaitoksen johtovastuun pojalleen Otto Sirénille jo neljä vuotta sitten.

Aki Sirénin palkkatulot viime vuodelta olivat muhkeat 73 606 euroja pääomatulot 59 090 euroa. Mutta verottajakin sai niistä hyvän siivun, sillä veroja ja maksuja hän maksoi kaikkiaan 43 496 euroa.

Jyki Groupin hallituksessa ovat Aki Sirénin puoliso Minna-Liisa Sirén sekä kolme poikaa Jaakko, Juho ja Otto. Jaakko ja Juho asuvat muualla, eikä heidän verotietojaan löytynyt.

Minna-Liisa Sirén, jolla on koko ajan ollut myös oma juristin työnsä, ansaitsi vuonna 2019 palkkatuloa 75 336 euroa ja pääomatuloa 36 511 euroa. Tuloistaan hän maksoi veroja yhteensä 35 667 euroa.

Paikallisen Jyki Oy:n toimitusjohtajana Otto Sirén tienasi 89 725 euroa ja pääomatuloa sen oheen kertyi 3 308 euroa. Verot ja maksut näistä tuloista olivat yhteensä 37 189 euroa.

Länkipohjassa ei yrityksiä kaiken kaikkiaan ole ruuhkaksi asti, mutta yksi on pitänyt pintansa vuosikymmenestä toiseen. Harju Oy, joka käyttää monissa yhteyksissä myös nimeä Markkinointi Harju, valmistaa ja myy neuloksia ja kankaita.

Sen toimitusjohtaja Veli-Pekka Harju ansaitsi viime vuonna 41 817 euron palkkatulot ja 7 877 euroa pääomatuloa. Veroja hän maksoi kaikkiaan 12 412 euroa.

Lue lisää verojuttuja tästä linkistä: Oriveden Sanomien verojutut

Leave a Comment