Juupajoen puheenjohtajista miehet tienaavat parhaiten, pääomatuloja ei kellään puheenjohtajistossa

Pekka Rae, Juupajoki
Valtuuston puheenjohtaja Pekka Rae oli viime vuonna Juupajoen kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajista kovatuloisin. Kuva: Juha Jäntti.

Selvitimme myös Juupajoen kunnallisissa luottamustehtävissä istuvien johtoportaan tuloja ja veroja. Yksi tekijä heitä kaikkia yhdistää: kellään ei ollut pääomatuloja.

Juupajoella valtuuston ja hallituksen puiheenjohtajista eniten tienasi valtusston puheenjohtaja Pekka Rae, 33 972 euroa. Niistä hän maksoi veroja ja veroluonteisiua maksuja, kunnallisvero mukaan lukien, yhteensä 8 277 euroa. Tulokärjen kakkosena oli kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Juha Soikka. Hänen ansiotulonsa olivat 23 939 euroa, joista veroja piti maksaa yhteensä 3 994 euroa.

Kolmanneksi parhaiten ansaitsi kunnanhallituksen puheenjohtaja Taija Heletoja, jonka tulot fysioterapeuttina ja liikuntayrittäjänä viime vuonna olivat 19 346 euroa ja niistä maksetut verot 2 157 euroa.

Valtuuston 1. varapuheenjohtaja, Petääjärvellä maata viljelevä Hannu Hämylä tienasi  14 435 euroa, joista veroa meni 4 161 euroa.

Anne Lepolan, valtuuston toisen varapuheenjohtajan,  tulot olivat  7 736 euroa, joista hän maksoi veroa 1 138 euroa.

Lue lisää verojuttuja tästä linkistä: Oriveden Sanomien verojutut

Leave a Comment