OS: Mitä sinun pyhäinpäivääsi kuuluu?

Nämä kynttilät paloivat muualle haudattujen muistokiven edessä Oriveden hautausmaalla jo pyhäinpäivän aattona, ja viikonloppuna niiden määrä yleensä moninkertaistuu. Kuva: Annika Koponen.

Vanhan tutun pyhäinpäivän, jota ennen kutsuttiin myös pyhäinmiestenpäiväksi, vietto on vahvasti eriytynyt. Osalle suomalaisista se on edelleen ajankohta, jolloin sytytetään kynttilöitä haudoille ja muistellaan edesmenneitä läheisiä tavallista enemmän. Kirkoissa luetaan vuoden aikana poisnukkuneiden nimet, ja ennen koronaa pyhäinpäivään liittyi usein myös konsertteja.

Toisaalla tähän viikonloppuun liittyy amerikkalaisperäinen Halloween, johon kuuluvat karmivat kasvomaalaukset, puvut ja pelottava krääsä, kurpitsalyhdyt ja muu sellainen. Juhlapyhäksi sitä ei mielletä senkään vuoksi, että monet kaupat ovat avoinna kuten minä tahansa viikonloppuna.

Kumpaa kantaa sinä edustat? Vastaa kyselyyn torstaihin mennessä!

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?