Ruokaa, räkää, kyyneleitä, kuraa – varhaiskasvatukseen ehdotetaan työvaatetusta tai vaaterahaa

Ruokaa, räkää, kyyneleitä ja kuraa. Kaikkea näitä ja toisinaan vähän muutakin saattaa varhaiskasvatuksen työntekijöiden vaatteisiin päivän mittaan tarttua.

Varhaiskasvatuksessa työskennellään monenlaisissa työtehtävissä ja -olosuhteissa, joissa henkilöstön on suojauduttava muun muassa likaantumiselta, tartunnoilta, kylmältä ja auringolta. Vaatteita on hygieniasyistä pestävä päivittäin, varsinkin näin korona-aikaan, mikä kuluttaa niitä.

Niinpä Vasemmiston ja Vihreiden valtuutetut Oriveden valtuustossa, Mari Lind ja neljä muuta valtuutettua jättivät valtuustoaloitteen, jotta kaupunki selvittäisi mahdollisuudet vaaterahan tai työvaatetuksen tarjoamisesta varhaiskasvatuksen työntekijöille. Se luovutettiin maanantaina valtuuston kokouksen päätteeksi.

He muistuttavat, että myös laadukkaat ulkoiluvaatteet jalkineineen ovat tarpeen, kun kaikkina vuodenaikoina ollaan päivittäin ulkona useita tunteja erilaissa säissä. Sisätiloissakin tarvitaan suojaavaa työvaatetusta. Lisäksi kustannusten tarkastelussa on syytä ottaa huomioon sairauspoissaolot. Asianmukaisella vaatetuksella ja suojautumisella voidaan niitä mahdollisesti vähentää ja näin myös säästäätyönantajan kustannuksia.

Nyt pienipalkkainen henkilöstö on pakotettu työtehtävissään käyttämään itse hankkimiaan vaatteita sekä huolehtimaan itse niiden pesemisestä ja huollosta.

Leave a Comment