Ysitielle Tampereen suuntaan kiinteät nopeusrajoitusmerkit vaihtuvien sijaan, vaihtuvien rajoitusten merkit tulossa käyttöikänsä päähän – talvinopeudet voimaan ensi viikolla

Valtatie 9:llä Tampere–Orivesi-välillä ollaan talvella siirtymässä kiinteisiin nopeusrajoitusmerkkeihin nykyisten vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien tullessa käyttöikänsä päähän, kerrotaan Pirkanmaan ely-keskuksesta.

Osuudelle tulee sen myötä normaalit, ohjeiden mukaiset talvi- ja pimeän ajan kiinteät 80:n nopeusrajoitukset. Valkijärven keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella on kuitenkin voimassa satasen nopeusrajoitus molempiin ajosuuntiin. Vaihtuvien nopeusrajoitusten purkamisaikataulu täsmentyy talven edetessä.

Tuttuun tapaan muilla sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvilla nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h rajoitusta.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä keskiviikosta 28.10. alkaen samaan aikaan kuin suurimmassa osassa muutakin Suomea. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Esimerkiksi kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80:n nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 kilometriin tunnissa noin 4 kilometrin jaksolla.

Suurempi muutos nopeusrajoituksiin on tulossa myös valtatie 3:lle, jonne jätetään talvikaudeksi 100 km/h nopeusrajoitus keskikaiteellisilla ohituskaistaosuuksilla molempiin ajosuuntiin. Aiemmin satasen rajoitus on säilytetty vain ohitussuunnassa.

Kolmostiellä on myös ohituskaistaosuuksia, joissa ei ole keskikaidetta. Näillä osuuksilla nopeusrajoitus laskee molempiin ajosuuntiin totutusti 80 kilometriin tunnissa.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pyritään ely-keskuksen tiedotteen mukaan pienentämään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?