Maskeista arkinen juttu

Koronaepidemia muuttaa jälleen kaikkien arkea. Epidemian toinen aalto on hankaloittanut elämää erityisesti Vaasan sairaanhoitopiirin alueella, jossa viruksen on todettu olevan jo leviämisvaiheessa. Tilanne on vaatinut muun muassa sitä, että Vaasassa suuri osa peruskoulujen oppilaista siirrettiin etäopetukseen. Lähiopetuksessa pysyivät vain alakoulujen kolme alinta luokkaa sekä erityistä tukea ja valmennusta tarvitsevat oppilaat.

Orivedellä ja Juupajoella tilanne on todettujen tartuntojen suhteen rauhallinen. Juupajoella todettuja tartuntoja ei ole yhtään tai niiden määrä jää alle neljän. Orivedellä on tänä syksynä todettu tähän mennessä vain neljä tartuntaa.

Lukemiin on syytä olla tyytyväinen. Helpotuksesta ei kuitenkaan valitettavasti voida vielä hengähtää. Kukaan ei nimittäin voi varmuudella sanoa, miksi juuri tällä alueella on selvitty koronan suhteen vielä varsin vähällä. Onko kyse onnesta, hyvästä suojautumisesta ja hygieniasta vai jostain muusta? Vaikea sanoa.

Se on joka tapauksessa ollut selvästi nähtävissä, miten tilaisuuksien järjestäjät ja niihin osallistuvat kantavat oman vastuunsa. Hienoa esimerkkiä on näytetty muun muassa OrPon naisten liigapelien kotiotteluissa. Lentopalloliitto on yleisesti suositellut, että yleisössä käytettäisiin kasvomaskeja. OrPo onkin päässyt jo tiedottamaan, että kaikilla katsomoilla olleilla on ollut kasvomaskit.

Jatketaan samaa hyvää linjaa. Otetaan maskit siis osaksi arkea.

Leave a Comment