Juupajoen terveysasemalla järjestetään kaksi rokotuspäivää – aika influenssarokotukseen on varattava ennalta

Mäntänvuoren Terveys aloittaa influenssarokotukset marraskuun lopulla. Rokotukseen on varattava aika etukäteen. Juupajoen terveysasemalla rokotuspäivät ovat 30. marraskuuta ja 1. joulukuuta.

– Rokotuksilla pystytään vähentämään influenssatartuntojen määrää, vakavan influenssan ilmaantuvuutta sekä sen aiheuttamia jälkitauteja. Tänä vuonna rokotusten merkitys on entisestään kasvanut. Suosittelemme, että mahdollisimman moni riskiryhmään kuuluva ja heidän lähipiiriinsä kuuluva ottaa rokotuksen, Mäntänvuoren Terveys tiedottaa.

Aika rokotukseeen on varattava Mäntänvuoren Terveyden terveyssovelluksen chatissa. Ajan voi varata myös puhelimitse influenssarokotuksen ajanvarauksen käyttöön otetusta numerosta viikon 46 aikana. Tiedotteessaan Mäntänvuoren Terveys kuitenkin kehottaa ensijaisesti käyttämään terveyssovelluksen chatia, jotta ajanvarausnumero välttyisi suurilta ruuhkilta.

– Pelkkää rokotusta varten tarvittavat ajat tulee varata niille osotetuilta rokotuspäiviltä edellä mainituista kanavista, Mäntänvuoren Terveys kehottaa tiedotteessaan.

Sovitulle rokotusajalle menevän on oltava täysin terveenä, lieviäkään flunssan oireita ei saa olla. Rokotuspäivinä 1-2 metrin turvavälit ja hyvän käsihygienia on huomioitava. Lisäksi Mäntänvuoren Terveys suosittelee myös suunenäsuojaimen käyttöä odotustiloissa.

Ruuhkien välttämiseksi  asiakkaiden toivotaan saapuvan paikalle mahdollisimman lähellä omaa varattua aikaa. Ilman ajanvarausta rokotusajoille ei ole tänä vuonna mahdollista mennä.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Ryhmiä ovat:

  • 65 vuotta täyttäneet
  • 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
  • raskaana olevat
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat 7-64-vuotiaat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiiri
  • varusmiespalveluksen aloittavat
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Rokotteita annetaan myös muun varatun käynnin yhteydessä hoitajien vastaanotoilla neuvoloissa ja terveysasemilla. Kotihoidon hoitajat rokottavat kotikäynneillä kotihoidon asiakkaat ja hoitajat käyvät vanhusten palveluasumisen yksiköissä rokottamassa.

Osa työnantajista tarjoaa rokotuksen työntekijöilleen työterveyshuollon kautta. Muut kuin edellä mainittuihin riskiryhmiin kuuluvat voivat hankkia rokotteen apteekista lääkärin reseptillä ja varata hoitajalle ajan rokotusta varten.

Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle lapselle. Sitä nuorempia lapsia voidaan suojata epäsuorasti rokottamalla heidän vanhempiaan ja muita läheisiä.

Nenäsumuterokote voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Alle kouluikäisten lasten rokotukset annetaan lastenneuvolassa ja ajanvaraus on tehtävät oman terveydenhoitajan kautta.

Kouluikäisten lasten ja nuorten rokotukset hoidetaan kouluissa ja oppilaitoksissa. Niistä tarkemmat ohjeistukset tulevat Wilma-järjestelmän kautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?