HC Waldemar vei mestaruuden rankkareilla Hirpy Senatorsin nenän edestä – Molopäät taipui pronssille

Oriveden kaupungin mestaruusturnaus
HC Waldemar uusi viimevuotisen mestaruutensa. Kuva: Mika Tapiolinna

HC Waldemar nappasi toistamiseen peräkkäin Oriveden jalkapallomestaruuden. Finaaliottelu ratkesi vasta rankkarikisassa, jossa vastustaja Hirpy Senators joutui toteamaan tappionsa.

Syyskuussa pelatussa turnauksessa oli mukana kahdeksan joukkuetta. Puolet ilmoittautuneista joukkueista oli sellaisia, joilla on siteitä Oriveden Tuiskuun. Turnaukseen saatiin vakiojoukkueiden lisäksi Oriveden Tuiskusta naisten ja 14-vuotiaiden poikien joukkueet sekä valmentajien ja toimihenkilöiden joukkue. Ilmoittautuneiden joukkueiden määrä mahdollisti sen, että turnaus voitiin jakaa kahteen neljän joukkueen alkulohkoon.

A-lohkossa pelasivat HC Waldemar, Molopäät, Walthon Classic ja Yläpubin joukkue. Lohkon pelit olivat valtaosin tasaisia, ja maalien määrä jäi ottelua kohden melko pieneksi. Lohkosta pääsivät jatkoon HC Waldemar ja Molopäät.

B-lohkossa pelasivat HirPy Senators, Tuiskun naiset, Tuiskun pojat sekä Tuiskun valmentajien ja toimihenkilöiden joukkue. Ennakolta vahvimmaksi tässä lohkossa aavisteltiin Hirpyn Senators-joukkuetta, joka voittikin lohkon kaikki pelit. Toisen jatkopaikan hankki itselleen Pojat14-joukkue, joka pelasi kokoonpanonsa nuoresta iästä huolimatta hyvin ja teki ratkaisumaalit aivan pelien lopussa.

Tuiskun naiset johtivat omaa peliään poikia vastaan vielä muutama minuutti ennen loppua 3-1, mutta niin vain pojat voittivat ottelun viime minuutin maalilla 4-3. Samoin poikien ottelussa Tuiskun valmentajien ja toimihenkilöiden joukkuetta vastaan peli oli tasan 0-0, mutta puoli minuuttia ennen loppuvihellystä pojat tekivät maalin ja voittivat ottelun 1-0.

Välierissä vastaan asettuivat HC Waldemar ja Pojat14 sekä Hirpy Senators ja Molopäät. HC Waldemar voitti Pojat14-joukkueen 6-0. Toisessa välieräparissa Hirpy Senatorsin ja Molopäiden välillä kokemus sekä oikea taktiikka johtivat siihen, että Senators vei ottelun maalein 4-1.

Pronssipelissä vastakkain asettuivat Molopäät ja Tuiskun P14-joukkue. Ottelusta tuli vähämaalinen, ja Molopäät voitti pronssimitalit lukemin 1-0. Tässä ottelussa oli maalipaikkoja molemmissa päädyissä kenttää, ja ottelu olisi hyvinkin voinut mennä rangaistuslaukauskisaan.

Oriveden kaupungin mestaruusturnaus
Kaupungin mestaruudesta oteltiin tekonurmella syyskuussa. Kuva: Mika Tapiolinna

Finaalissa taistelivat HC Waldemar ja Hirpy Senators. HC Waldemar oli mestaruusottelussa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Hirpy Senators meni johtoon 1-0, mutta HC Waldemar tasoitti pelin 1-1. Tämän jälkeen pelin luonne muuttui, sillä Hirpy pyrki tekemään nopeilla vastahyökkäyksillä maaleja, kun taas HC Waldemar alkoi pyörittää palloa Hirpy Senatorsin päässä hakeakseen johtomaalia. Loppuvihellyksen päätettyä pelin tilanne oli kuitenkin 1-1.

Turnaussääntöjen mukaan siirryttiin rangaistuslaukauskisaan. Hirpy Senators aloitti kisan, ja ensimmäinen vetäjä Marko Suhonen teki heti alkuun maalin. HC Waldemarin ensimmäinen laukoja oli Eerik Tapiolinna, ja hän teki samoin maalin. HC Waldemarin Arttu Raukola torjui Hirpyn Jukka Salkolahden laukauksen. HC Waldemarin toinen laukoja Miro Seppälä sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan ohi Hirpy Senatorsin Pekka Sippalan.

Vuoro siirtyi Hirpy Senatorsin Matti Salmiselle, jonka laukauksen Raukola myös torjui. Tämä tiesi samalla sitä, että HC Waldemar voitti jälleen kaupungin mestaruuden. Hirpy Senators sijoittui toiseksi, Molopäät kolmanneksi ja Tuiskun Pojat14 neljännelle sijalle.

Mika Tapiolinna

Leave a Comment