Viisaus on aiheena verkossa järjestettävillä Oriveden filosofipäivillä – ensi vuonna filosofoitaneen jo puistotapahtumassa

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi järjestää lauantaina ensimmäistä kertaa Oriveden filosofipäivät. Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään kaikille avoimena webinaarina verkossa. Aiheeksi tapahtumaan on valikoitunut viisaus.

Webinaarissa keskustellaan muun muassa siitä, millaisia funktioita viisaus saa nykymaailmassa ja millaisia merkityksiä sillä on tämän päivän keskusteluissa. Aiheet nousevat esille nykypäivän perspektiivistä ja arjesta, sen haasteista ja mahdollisuuksista, mutta historiankaan oppeja ei unohdeta.

Naisen viisautta ja viisasta keskustelua

Webinaarissa pohditaan muuan muassa sitä, voidaanko viisautta mitata tieteellisesti ja voiko tekoäly auttaa ihmisiä viisaammiksi. Webinaarissa keskustellaan myös siitä, milloin viisaus on ”viisastelua” ja mitä historia voi tästä opettaa.

Lisäksi verkkoseminaarissa keskustellaan modernista viisaustutkimuksesta ja siitä, miksi naisen viisaus on nähty kulttuurihistoriallisesti pelottavana asiana. Myös viisasta keskustelua ja viisasta suhtautumista keskusteluun käsitellään tapahtuman aikana.

Webinaarin pääpuhujat ovat professori Sami Pihlström Helsingin yliopistosta, filosofian tohtori ja dosentti Eeva Kallio Jyväskylän yliopistosta ja professori Taneli Kukkonen New Yorkin yliopiston Abu Dhabin kampukselta.

Muut alustajat ovat Markku Heikkinen, Markus Neuvonen, Timo Vuorio, Petteri Limnell, Pia Houni ja Juha Olavinen.

Webinaarin keskustelutilaisuudet pidetään kolmessa osiossa ja tapahtuma päättyy paneelikeskusteluun.

Puistotapahtuma ensi vuonna

Oriveden filosofiapäivät on Kampuksella ideoitu tapahtuma. Yhteistyökumppanina tapahtumassa on Kriittinen korkeakoulu.

– Ensi kesälle suunnittelemme kaksipäiväistä puistofilosofiatapahtumaa, jossa tiedettä kansanomaistetaan, Reijo Kahelin kertoo Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden suunnitelmista.

Viisaus ja viisastelu – webinaariin voi liittyä mukaan Oriveden Kampuksen nettisivujen kautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?