Isidora Ubavić niittasi voittopallon Jymyn lattiaan – Annukka Paloniemi oli illan ykköstykki

Orpo-Jymy
Jymyn torjunta oli ahtaalla Annukka Paloniemen hyökkäyksissä. Kuva: Juha Jäntti

Isidora Ubavićin avauspelistä tuli parempi kuin monikaan odotti. Virheettömästi kaikki pelipaikat pelannut joukkueen serbialaisvahvistus päätti ottelupallon viistolyönnillä Jymyn kenttään. OrPo korjasi pisteet 3-1 (25-20, 24-26, 28-26, 25-23).

Voitto nosti OrPon sarjakolmoseksi.

Ottelu kesti nelieräiseksi peliksi todella pitkään. Kummankin joukkueen puolustus raatoi yhtenään pallojen pelastuksia peliin. Yhdessä pallossa saattoi tulla puolikin tusinaa vastahyökkäyksiä ennen ratkaisevaa suoritusta. Yleisölle riitti jännitystä koko rahalla.

Ubavićin mukaantulo vapautti Netta Rekolan hakkurin tontilta vakiopaikalleen keskitorjujaksi. Tuloksena olikin heti viisi torjuntaa. OrPo voitti torjunnat 14-11.

Ubavić syötti 18 kertaa virheettömästi, ja mukana oli kaksi ässää. Pallo löysi hyökkäyksissä aina kenttäalueen, ja tuloksena oli 12 pinnaa. Miinuksiksi kirjattiin viisi torjuntaan jäänyttä hyökkäystä. Torjunnassa Ubavić  napsi neljä pistettä, ja hän puolusti kenttää hyvin sijoittuen.

Orpo-Jymy
Isidora Ubavić saa kätensä Venla Raitalan lyönnin eteen. Kuva: Juha Jäntti

OrPon joukkueesta voi nostaa syksyn komeetaksi Annukka Paloniemen. Vaikka hänellä on pituutta vain 178 senttiä, hän takoo palloja tehokkaasti lattiaan nelospaikalta osaten myös taktiset sijoitukset. Annukan hyökkäykset tuottivat joukkueessa parhaan pistemäärän, 16.

OrPon vastustajat pitävät Annukkaa maalitauluna vastaanotossa. Nytkin hän nosti aloituksen 35 kertaa. Nostot paranevat peli peliltä.

Paloniemi nousi OrPon parhaaksi pelaajaksi, ja hän hankki pistekilpailuun kolme pistettä. Ubavić sai kaksi pistettä ja Nurmon Jymyn Riikka Valkonen yhden. PROliberopalkinnon nappasi OrPon Sanna Häkkinen, joka hyökkäsi yhden haamupisteen takakentältä.

Paloniemen pistesaldo kipusi nähtävästi henkilökohtaiseen ennätykseen 22/+8. Ubavićin saldo oli 18/+13. Saara Holmin saldo oli 16/+6. Vieraiden parhaana palkittu Riikka Valkonen saalisti 22/+9. Keskitorjuja Sara Niemi oli tutun tehokas, 14/+10.

– Kuopion mahalaskun jälkeen piti parantaa, ja lähtihän se peli toimimaan, totesi Annukka Paloniemi.

– OrPolla oli monipuolisempi peli ratkaisupalloihin, vaikka lähelle pääsimme. Aiomme haastaa muita talven aikana parantamalla peliämme, kertoi Jymyn käskyttäjä Kari Raatikainen.

– Oli vähän ylä- ja alamäkiä. Runsaan viikon sisällä neljä peliä rassaa pelaajia. Ubavić pelasi hyvän pelin 7-8 harjoituksen jäljiltä. Nyt pitää levätä, kun lauantaina Orivedelle saapuu LP Viesti, kertoi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo ja LP Viesti ovat sarjataulukossa tasapisteissä kahdeksalla pinnalla. OrPon kolmossija tulee pistesuhteella. Luvassa on varmasti tiukka ottelu, jossa OrPon joukkue voi mitata tulevaa Suomen cupin vastustajaansa.

Orpo-Jymy
OrPon torjunnassa ovat Kaisa Nyman ja Saara Holm. Kuva: Juha Jäntti
Orpo-Jymy
Isidora Ubavić hyökkäsi verkolla enimmäkseen kakkospaikalta. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment