Orivesiläinen nuori, osallistu kokeiluun! – suuhygienisti ohjaa ja neuvoo nyt myös videovastaanotolla

Tampereen kaupunki laajentaa suuhygienistin videovastaanottokokeilua. Nyt myös 16-vuotiailla orivesiläisillä ja tamperelaisilla nuorilla on mahdollisuus osallistua kokeiluun. Palvelu on ollut jo tarjolla 3–6-vuotiaiden lasten perheille.

Videovastaanotolla suuhygienisti antaa neuvoja suun hoitoon ja ravitsemukseen, mutta ei tee hampaiden terveystarkastusta. Videon välityksellä nuoret ja lapsiperheet voivat omalta kotisohvalta kysyä tai keskustella suuhygienistin kanssa samalla tavalla kuin paikan päällä hammashoitolassa.

Vastaanotto on maksuton ja se kestää 30–40 minuuttia. Sitä varten tarvitaan laite, jossa on kamera ja mikrofoni, esimerkiksi tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Kokeiluun kutsuttaville perheille ja nuorille lähetetään kotiin kirje, jossa kerrotaan kokeilusta tarkemmin. Kokeilu kestää marraskuun loppuun saakka.

– Kokeilussa kehitetään suun terveydenhuollon sähköisiä palveluja. Videovastaanottojen toivotaan olevan arkea helpottava palvelu, jonka avulla tavoitetaan entistä useampi pienen lapsen perhe tai nuori, Tampereen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?