OrPo nousi keskiviikkona voitetun ottelun ansiosta sarjakakkoseksi – samalla joukkue otti jatkopaikan Suomen cupissa

OrPo-Vampula
OrPon passari Nea Luntamo pääsee lyömään pallon LP-Vampulan kenttään tyhjältä verkolta. Tilannetta varmistaa Kaisa Nyman. Vampulan Veera Hämäläinen ei ehdi tekemään kunnon torjuntaa. Pallo suuntautuu myös Emilia Joensalon ulottumattomiin. Kuva: Juha Jäntti

OrPo otti keskiviikon liigaottelussa tuplavoitot. Se selätti kotonaan LP-Vampulan 3-0 (25-20, 25-23, 25-22) ja nousi voitolla sarjakakkoseksi. Samassa pelissä ratkaistiin kumpi joukkue jatkaa Suomen cupissa. Orivesiläiset ottivat jatkopaikan ja kohtaavat seuraavalla kierroksella LP Viestin 22. marraskuuta Salossa. Peli pelataan liigaottelun yhteydessä.

OrPo pelasi jokaisen kolmen erän alut kangerrellen vastaanottonsa vuoksi. Kirivaihde löytyi kaikkiin eriin ja hyökkäysteho oli ratkaisevaa. Kotijoukkueen parhaana palkitun passari Nea Luntamon liikkuvuus on kehittynyt ja passitarkkuus parantunut. Keskihyökkäyksetkin kuuluvat jo ohjelmaan.

Ottelun päätöksen latoi keskeltä kenttään hirmuisella räväkkyydellä Anastasia Boricheva.

Molemmat joukkueet puolustivat sisulla ja sydämellä. LP-Vampula oli vastaanotossa kolme prosenttia parempi. Torjunnatkin menivät LP-Vampulalle 12–8. Hyökkäyksissä syntyi selkeä marginaali OrPon tehtyä 43 pistettä vastustajan 31 vastaan.

Uusia venyjiä nousi esiin

OrPo tekee täysin kotimaisella pelaajistolla hyvää jälkeä. Vastikään Suomeen saapunut serbilainen Isidora Ubavić oli vielä sivussa ottelusta. Hänen paikkaansa hakkurina tuurasi Netta Rekola.

Avaukseen nousseesta Annukka Paloniemestä on noussut joukkueen isoin yllättäjä. Hämeenlinnan avauspelissä häneltä jäi yhdeksän aloitusta lattiaan. LP Vampula syötti valtaosan palloista Paloniemelle, mutta ruutuun niistä putosi vain neljä. Väliin tuli laadukkaita nostoja. Paloniemeä eivät epäonnistumiset näytä raastavan, sillä verkolle siirtyessään hän hyökkäsi järkevästi ja teki 11 pistettä hyvällä prosentilla.

Toinen uusi venyjä on Anastasia Boricheva, jonka matalana lentävät syötöt purevat, kuten myös keskihyökkäysten rajuus. OrPolla on nyt kova keskitorjujaosasto, vaikka se hävisikin pisteissä Vampulalle Jenni Jantusen seitsemän torjunnan ansiosta. Borichevalle kirjattiin neljä torjuntaa.

Lauantaina Kuopioon, keskiviikkona kotona

LP-Vampulan parhaana palkittiin Jutta Riikonen (17/+9). Hän pystyi viistohyökkäyksillään ohittamaan antennin viereen sijoittuneen OrPon paritorjunnan. Riikonen pelasi viime kaudella Kangasalla, kuten kahdeksan pistettä hyökännyt Veera Hämäläinenkin.

OrPon parhaana palkittiin Saara Holm (12/+3). Parhaat pluspisteet keräsi Boricheva (9/+8). Hyökkäyspisteet jakautuivat leveälle rintamalle.

– Tämä oli parempi peli kuin Nurmoa vastaan. Pelaamisemme puolustuksessa oli kuitenkin vajavaista, kertoi LP Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov.

– Olen tyytyväinen Luntamon peliin. Kävimme alle kovan viiden erän pelin Hämeenlinnassa, mutta hyvin jaksoimme raataa. Hyökkäsimme paremmin, ja Netta Rekola tuurasi hyvin Ubavićia, totesi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo matkustaa lauantaina Kuopioon Puijo Wolleyn vieraaksi. Seuraava kotipeli on ensi viikon keskiviikkona, jolloin Orivedelle vastustajaksi saapuu Nurmon Jymy.

Leave a Comment