Kaupunginhallitus äänesti kiinteistöveroista

Oriveden kaupungin kiinteistöverojen taso pysynee muuttumattomana ensi vuonnakin. Kaupunginhallitus esittää pitäytymistä nykytason mukaisissa veroprosenteissa.

Esityksen mukaan yleinen kiinteistövero on 1,10 prosenttia. Vakituisen asunnon vero on 0,65 prosenttia ja muun asuinrakennuksen 1,25 prosenttia. Rakentamattoman rakennuspaikan vero on 3,00 prosenttia. Yleishyödylliset yhteisöt eivät joudu maksamaan kiinteistöveroa.

Henry Ingreaus (kok.) esitti, että vakituisten asuntojen kiinteistöveroa alennetaan 0,05 prosenttiyksiköllä tasolle 0,60 prosenttia. Tätä kannattivat Sini Kahilaniemi (kok.) ja Matti Koppanen (kesk.). Alkuperäinen esitys voitti äänestyksen äänin 6–3.

Koko maan keskiarvo on tänä vuonna yleisen kiinteistöveron osalta 1,06 prosenttia, vakituiselle asunnolle 0,51 prosenttia ja muulle asuinrakennukselle 1,17 prosenttia.

Kiinteistöverot tuovat kaupungin kassaan vuositasolla noin 3 miljoonaa euroa.

Leave a Comment