Tredulle yli 1,7 miljoonanan euron lisärahoitus koronan vaikutusten tasaamiseen ja lähihoitajakoulutukseen

Tredu

Tredu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lisärahoitusta. Kuva: Juha Jäntti

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on saanut 1,5 miljoonaa eurona koronaviruksen aiheuttamien vaikutusten tasoittamiseen ja lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen 275 000 euroa. Kyseessä oli Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä lisärahoitus vuodelle 2020.

Näyttöjä mahdollistetaan ja tukea lisätään

Tredun tiedotteessa kerrotaan, että koronavirukseen vaikutusten tasaamiseen osoitettu lisärahoitus on tarkoitettu koulutuksensa keskeyttäneiden tai keskeyttämisuhan alla olevien opiskelijoiden opiskelun ohjaukseen ja tukeen.

Lisäksi tukea käytetään valmistumassa olevien opiskelijoiden opinto-ohjaukseen ja näyttöjen mahdollistamiseen. Tredun suunnitelmissa on tehdä mahdollisimman paljon toimia jo kuluvan vuoden aikana, mutta ne jatkuvat myös seuraavan vuoden puolelle.

Suunniteltuihin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa heikosti tavoitettujen opiskelijoiden etsiminen, kontaktointi, kartoitus sekä opiskelijoiden yksilöllisten tilanteiden mukaisesti järjestetty lähiopetus ja ohjaus. Valmistumassa oleville opiskelijoille aiotaan tarjota myös opinto- ja uraohjausta.

Lähihoitajia koulutetaan lisää

Lisärahoituksen avulla lisätään koko lähihoitajatutkinnon suorittaneiden määrää. Erityisinä kohderyhminä ovat työttömät, maahanmuuttajat, työllisyyden hoidon asiakkaat. Painopisteenä on myös aiemmin tutkinnon suorittaneen osaamisen täydentäminen ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen.

Tampereen seudun ammattiopiston Tredun yksi toimipiste sijaitsee Orivedellä. Oriveden toimipisteessä on mahdollista opiskella muun muassa lähihoitajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?