OrPo haki yllätysvoiton Hämeenlinnasta – valmentaja Sotiris Gkotsis tuuletti riemastuneena päätösvihellyksen jälkeen

OrPo-Kangasala harjoitusottelu
Viime viikon harjoitusottelussa Kangasalaa vastaan Anastasia Boricheva sijoittaa pallon Kangasalan etukentälle. Tilannetta seuraa vieressä passari Nea Luntamo. Ensimmäisestä liigaottelusta Hämeenlinnaa vastaan OrPo palasi voittajana Orivedelle. Kuva: Juha Jäntti

OrPo taisteli sisulla ja sydämellä Mestaruusliigan avauspelissään Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Takamatkoilta se pystyi nousemaan otteluvoittoon 2-3 (24-26, 20-25, 25-21, 25-27, 13-15).

OrPo sai siis pistetilinsä avatuksi heti avauspelissä. Samalla joukkue todisti, että se pystyy haastamaan kaikki Mestaruusliigan suosikkijoukkueet.

Hämeenlinnasta olisi voinut lähteä kotiin Orivedelle kolmekin pistettä. Ensimmäisessä erässä OrPo oli eräpallossa 23-24, kun rajatuomari näytti Hämeenlinnan hyökkäyksen pitkäksi. OrPo juhli jo erävoittoa, kun päätuomari Keijo Yli-Kivistö muutti tuomion. Katsomoonkin näytti pallo yli rajan menneeltä.

Neljännessä erässä päätuomari osoitti pallon menneen antennin väärältä puolelta Kaisa Nymanin hyökkäyksessä. OrPon pelaajat prostestoivat tuomarin muutettua päätöksensä.

Ubavic ja Aronen olivat poissa pelistä

OrPo pelasi vielä ilman hakkuri Isidora Ubaviciä ja peukalonsa loukannutta Ada Arosta. Hakkurin paikkaa pelasi keskitorjuja Netta Rekola aristelematta. Verkkopelissä torjuntapeli oli loistavaa, peräti 19 kertaa HLK pysähtyi torjuntaan. Hyökkääminen oli kotijoukkeen kanssa samalla tasolla, mutta se teki 16 virhettä OrPon yhdeksää vastaan.

Aloitusten vastaanotto oli OrPon akilleen kantapää. Annukka Paloniemi joutui syöttösateeseen. Urakan 52 pallosta jäi yhdeksän palloa lattiaan. Nostojen hataruutta paikkasi libero Sanna Häkkinen upeilla hihapasseilla.

Annukka Paloniemi korjasi suorituksensa täydellisesti verkolla: 43 passista 18 päätyi pisteeksi. Hyökkäysprosentti oli OrPon paras eli 42. Paloniemi teki vain kaksi suoraa virhettä, kun HLK:n parhaana palkittu Yasmine Madsen teki niitä kahdeksan.

Nyman oli tulessa

OrPon uusi keskitorjuja, ikinuori Kaisa Nyman oli liekeissä keräten kahdeksan torjuntapinnaa. Häntä säesti toinen keskari Anastasia Boricheva (4), passari Nea Luntamo (4) ja Saara Holm (3).

Ratkaisevissa hyökkäyksissä nousi esiin viime kauden tehonyrkki. Nea Luntamo syötti ja Saara Holm latoi vastahyökkäykset lattiaan. Tilanne oli osuva ratkaisupalloihin.

– Tyypillinen eka peli. Kahdessa ensimmäisessä erässä olimme voittamassa molemmat, mutta OrPo nousi rinnalle ja toisessa ohitse, totesi HLK:n päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

– Peli oli kova ja jännittävä kauden aloitukseksi. Pelaajamme olivat mukana täydestä sydämestä ja antoivat kaikkensa peliin. Torjuntapelaaminen oli erittäin hyvää, mutta neljännessä ja viidennessä erässä voitetut hyökkäykset ratkaisivat pelin, totesi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis, joka riemastui melkoiseen tuuletukseen pelaajiensa kanssa päätösvihellyksen jälkeen.

– Aikamoinen aloitus kaudelle. Olemme pelanneet yhdessä vasta elokuussa. Tiukka peli, mutta fiilis oli koko ajan hyvä, kertoi Kaisa Nyman (37-183), jolla riittää nälkää tavoitella kahdeksatta Suomen mestaruutta.

Keskiviikkona taistellaan Orivedellä

Otteluraati palkitsi kolmella pisteellä Erica di Maulon (HLK), kahdella Saara Holmin (OrPo) jayhdellä Yasmine Madsenin (HLK). Liberopalkinnon sai Doehrmann (HLK).

OrPon pelit jatkuvat ensi keskviikkona Orivedellä. Vastaan tulee LP Vampula. Tässä ottelussa pelataan myös Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu. Voittaja pääsee jatkoon. OrPo voitti cupin toissa kaudella Turussa. Mestaruuksia seuralla on kolme.

Leave a Comment