Ravimies Petri Laineelta löytyy muitakin kovia menijöitä kuin Retu – Siirin Santtu selvitti itsensä Kriterium-finaaliin jo neljäntenä samasta tallista

Teivon raviradalla Tampereella ajetaan lauantaina nelivuotiaiden kauden pääkisa, Kriterium-finaalit. Suomenhevosten loppukilpailussa on mukana uusi nimi Petri Laineen tallista Eräjärveltä, Siirin Santtu. Ori on Laineen kokonaan omistama ja hänen kasvattamansa. Itse asiassa se on hänen ensimmäinen oma kasvattinsa. Emäkin on Laineen tallista, Maisiri.

Emä Maisiri juoksi aikanaan myös Kriterium-finaalissa, samoin kuin Pörnä-Tyttö ja Parvelan Retu, joka on toistaiseksi kirkkain helmi näistä kaikista.

– Santulla ei ole ollut ihan niin hyvä alku kuin Retulla, ja jo finaaliin pääsy oli minulle iso voitto, Laine kertoo.

Laine kuvailee Santtua vilkkaammaksi luonteeltaan. Se on hätäisempi ajaakin, ei läheskään niin valmis kuin Retu oli vastaavassa iässä. Toisaalta Retulla ei edes ollut samassa iässä takanaan kuin pari koelähtöä.

Lauantain finaalissa Siirin Santun rattaille asettuu Harri Koivunen.

Kun eräjärveläistallista näyttää jatkuvasti löytyvän uusia, kovia juoksijoita isoihin kisoihin, montako ässää Laineella on vielä hihassaan?

– Mulla on kaikkein paras hevonen vielä tulossa, Retuakin parempi Siirin Valtsu, Laine raottaa.

– Se on kolmevuotias, mutta alku on ollut vahva. Ori on mennyt jo lujempaa kuin Retu samanikäisenä. Toisaalta hevoset kehittyvät eri lailla, joten ei tuostakaan vielä varmaksi tiedä, mitä tulevaisuus tuo. Aika isot saappaat sillä kuitenkin on täytettävänä, Laine puntaroi.

– Kyllähän se tietenkin hienolta tuntuu tällaisesta harrastajasta, kun on neljä hevosta varsasta asti valmentanut ja jo neljäs pääsee Kriterium-finaaliin, kun eivät sinne kaikki ammattilaisetkaan onnistu pääsemään, hän iloitsee.

Kriterium-finaali on nelivuotiaiden ehdoton kauden pääkilpailu, ja nyt se ajetaan kotiradalla Teivossa. Raviyleisön odotuksia Eräjärven mies kuitenkin toppuuttelee.

– Santun kohdalla jo finaaliin pääsy oli hieno saavutus ja kaikki sijat kympistä ylöspäin plussaa.

Leave a Comment