Ronja Heikkiniemi mursi OrPon puolustuksen – Mestaruusliigan ensimmäinen peli OrPolla on perjantaina

OrPo-Kangasala harjoitusottelu
Anastasia Boricheva sijoittaa pallon Kangasalan etukentälle. Tilannetta seuraa vieressä passari Nea Luntamo. Kuva: Juha Jäntti

OrPo hävisi toisenkin harjoituspelisän LP Kangasalaa vastaan. Ottelu pelattiin perjantaina Orivedellä. Numerot olivat 1-3 (18-25, 26-24, 23-25, 16-25).

LP Kangasalan joukkue vilisee naisten maajoukkueen pelaajia. Se on ehdoton ennakkosuosikki Mestaruusliigan voittajaksi, elleivät mahdollisesti ulkomailta tulevat pelaajat muuta voimasuhteita.

LP Kangasalan tulokas Ronja Heikkiniemi (21-181) kaatoi OrPon voitonavaimet. Hänen hyppysyöttönsä ja voimakkaaat iskulyönnit etenkin kutospaikalta olivat liikaa OrPon puolustukselle. Vain Sanna Häkkinen onnistui nostamaan Ronjan iskut peliin.

Loukkaantumisestaan toipunut Salla Karhu oli pelissä täydessä iskussa syöttäjänä ja verkolla. OrPo hävisi ratkaisevasti hyökkäystehoissa. Keskitorjujat pelasivat aiempaa paremmin. Anastasia Borichevan patereissa oli ruutia.

Kaisa Nyman on pelikuntoinen, mutta harjoitustauko teki varovaiseksi. Passarit Nea Luntamo ja Lotta Kukkonen rakensivat hyökkäyksiä turhan usein huonoista nostoista. Laidassa väläytteli Ada Aronen (17-177).

– Pelasimme kaksi erää hyvin. Kaisa Nyman oli viisi viikkoa nilkan vuoksi sivussa, mutta luotan, että hän on kunnossa ensi perjantain liiga-avauksessa Hämeenlinnassa. Serbialaisvahvistus Isidora Ubavic saapui Suomeen lauantaina. Hän ei ole kesän aikana tehnyt salitreenejä. Saattaa olla, että LP-Vampulaa vastaan ensi viikon keskiviikkona häntä ei nähdä vielä kentällä, kertoi OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

Pelissä LP-Vampula vastaan on paljon painoarvoa. Siinä ratkaistaan myös OrPon ja LP-Vampulan jatkopaikka Suomen cupissa.

Liigakautensa OrPo aloittaa siis perjantaina. Joukkue kohtaa tuolloin Hämeenlinnan Lentopallokerhon Hämeenlinnassa.

Leave a Comment