Valtakunnallisella Sydänviikolla liikutaan luonnossa – Orivedellä suunnaksi otetaan portaat!

Paltanmäen elämysportaat

Oriveden Seudun Sydänyhdistys järjestää Sydänviikon aikana toimintaa Paltanmäen elämysportaissa. Kuva: Ulla Eronen

Sydänviikko kannustaa ihmisiä luontoon liikkumaan ja voimaan hyvin sydänterveyttä edistäen.

Paikallinen Oriveden Seudun Sydänyhdistys haluaa juhlistaa sunnuntaina alkavaa ja seuraavan viikon sunnuntaihin asti vietettävää sydänviikkoa tarjoamalla eri ryhmille ohjausta ja vaihtelevaa tekemistä Paltanmäen elämysportaissa. Hankkeen elämysportaista laittoi alulle juuri Oriveden Seudun Sydänyhdistys.

– Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ja ohjaus on maksuton. Kaikki osallistuvat toimintaan omalla vastuulla. Kaikki tämä toteutuu kuitenkin säävarauksella, Oriveden Seudun Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Eronen kertoo.

Ensi viikon maanantaina liikunnanohjaaja Salla-Mari Myllykoski antaa vinkkejä porrasliikuntaan aikuisille. Iltakuudelta opastetaan aloittelijoita ja puolta tuntia myöhemmin jo porrasliikuntaa harrastaneita.

Tiistaina vietetään Maailman sydänpäivää. Silloin paikallinen Sydäynyhdistys kutsuu kaikkia mukaan kuntoilemaan portaisiin. Kukin saa liikkua omassa aikataulussaan ja omalla tyylillään. Tärkeintä on nautiskella liikunnasta.

Keskiviikkona fysioterapeutti, liikuntaneuvoja ja koulutettu hieroja Taija Heletoja ohjaa ikääntyneitä monipuoliseen porrasliikuntaan iltapäiväkolmelta. Samana päivänä iltakuudelta koulutettu hieroja ja personal trainer Tino Näkkilä antaa ohjeita ja ohjausta tehokkaaseen porrasliikuntaan liikuntaseurojen toimijoille eri liikuntalajit huomioiden. Toimijoiden toivotaan vievän oppia mukanaan seurojen yhteisiin treeneihin.

Torstaina on lasten päivä. Silloin Taija Heletoja ohjaa lapsia leikkisällä tavalla portaissa tunnin ajan viideltä alkaen. Ikäsuositus hetkeen on 5-10 vuotta.

Lasten päivä on myös perjantai. Silloin Sydänyhdistyksen hallituksen jäsenet, lastentarhaopettaja Seija Pitkänen ja lastenhoitaja Eeva Santikko kutsuvat Paltanmäen lähialueella olevat perhepäivähoitajat lapsineen mukaan toiminnalliseen porrasliikuntatuokioon jo aamupäivällä puoli kymmeneltä.

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina valtakunnallinen sydänviikko päättyy. Oriveden Seudun Sydänyhdistyksen toiveena on, että yhdisys voisi tuolloin järjestää elämystportaiden avajaiset.

– Järjestelyissä on vielä on avoimia kysymyksiä. Noudatamme Hämeenmaan sydänpiirin korona-ajan suosituksia ja odotamme lokakuun linjausta asiaan. Tiedotamme asiasta vielä seuraavalla viikolla, Eronen toteaa.

Lue lisää:

60 askelmaa valmiina – Paltanmäen elämysportailla on testattu jo ensimmäiset sykkeennostatukset

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?