Juupajoki pääsi alle 8 prosentin työttömyysasteen – työllisyystilanne näyttää paremmalta kuin keväällä, mutta vuoden takaiseen tilanteeseen on vielä kirittävää

Pirkanmaan uusimman työllisyyskatsauksen mukaan Orivedellä työttömien osuus työvoimasta oli elokuussa 10,4 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 407.

Heinäkuun tilastoihin verrattuna määrä on laskenut, sillä silloin työttömiä työnhakijoita oli 493 ja työttömyysaste oli 12,6 prosenttia. Lomautettuja työttömistä työnhakijoista elokuun tilaston mukaan on 68.

Vuosi sitten elokuussa Orivedellä oli työttömiä työnhakijoita lähes sata vähemmän kuin nyt. Määrä on kasvanut vuodessa 32 prosenttia.

Juupajoki ainoana alle kahdeksan

Juupajoella työttömyysaste oli elokuussa 7,4 prosenttia. Se on ainoa Pirkanmaan kunta, joka alittaa kahdeksan prosentin työttömyysasteen. Seuraavaksi paras tilanne on Virroilla, jossa työttömyysaste oli elokuun lopussa 8,9 prosenttia. Heinäkuussa Juupajoen työttömyysaste oli 8,1 prosenttia.

Juupajoella työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa 57, kun kuukautta aiemmin lukema oli 62. Tilanne ei ole Juupajoella vuoden aikana kovinkaan paljon muuttunut, sillä työttömiä työnhakijoita oli kunnassa vuosi sitten 53. Työttömien määrä kunnassa on kasvanut vain kahdeksan prosenttia.

Seuraavaksi pienin kasvu Pirkanmaalla on ollut Urjalassa, jossa työttömiä työnhakijoita oli 23 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Työttömien työnhakijoiden määrä on ollut Urjalassa vuosi sitten 175, kun nyt se on 216.

Kevään lukemista tultu alaspäin

Kuntatasolla suurimmat muutokset työllisyydessä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna ovat Pirkanmaan alueella tapahtuneet Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Nokialla, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Ruovedellä, Vesilahdella ja Ylöjärvellä. Näissä kunnissa muutos heikompaan suuntaan on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ollut vähintään 60 prosenttia.

Korkeimmat työttömyysasteet Pirkanmaalla ovat elokuun tilaston mukaan Ikaalisissa, Nokialla ja Tampereella. Näissä kunnissa ylitettiin 12 prosentin työttömyysaste, Tampereella se oli 15,7 prosenttia. Kevään ja kesän lukemista on kuitenkin tultu alaspäin, sillä esimerkiksi toukokuussa Tampereen työttömyysaste oli 19,9 prosenttia.

Koko Pirkanmaan työttömyysaste on elokuun tilastotietojen mukaan 13 prosenttia. Koko maan osalta lukema on 12,5 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?