Pirkanmaan liitto toivoo, että myös Orivesi ja Juupajoki nimeävät digituen yhteyshenkilön

Digituen antajia on jo lähes vuoden ajan koottu verkostoksi PiDiKe-hankkeessa. Pirkanmaan liiton koordinoima Pirkanmaan alueellisen digituen kehittämishanke on loppusuoralla, mutta jatkoa hankkeelle suunnitellaan.

Digivaikeudet saattavat kohdata asiakasta erityisesti sote-palveluissa. Digituen tarve ei liity ikään, koulutukseen tai asuinpaikkaan. Ongelmia netin kautta tapahtuvassa asioinnissa voi olla kaikissa ikäryhmissä.

Verkostoon halutaan myös uusia digituen antajia. Pirkanmaan liiton hanke on lähestynyt erityisesti kuntia. Verkostoon on saatu yhteyshenkilöt Akaan, Ruoveden, Tampereen, Virtain, Urjalan ja Ylöjärven kunnista.

Verkostoon kaivataan edelleen yhteyshenkilöitä ja digituen toimijoita useista Pirkanmaan kunnista. Yhteyshenkilö puuttuu tällä hetkellä myös Orivedeltä ja Juupajoelta.

Digituen antajilta on kerätty tietoja avoinna olevista toimipaikoista. Näitä kerättyjä tietoja hyödynnetään pilotoitavassa Pirkanmaan digituen antajien karttapalvelussa.

Karttapalveluun täydennetään jatkossa tietoja toimipisteen sijainnista, aukioloajoista ja tukimuodoista digituen tarvitsijoille sekä muille digituen tarjonnasta kiinnostuneille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?