Valikointia asfaltin korjauksessa?

Oriveden Enokunnantien alkupää on aika kehnossa kunnossa. Koko 4,5 kilometrin asfaltoitu osuus on ollut pahasti reikiintynyt jo vuosikausia ja korjaustoimia tehdään kerta-pari vuodessa.

Vaan miksi jokaisen korjauskerran jäljiltä löytyy kymmeniä korjaamattomia reikiä. Ei näytä olevan mitään sääntöä sille, mitkä reiät korjataan, mitkä jäävä silleen. Paikattu kohta voi olla hyvinkin pieni ja vieressä ammottaa puolimetrinen, teräväreunainen monttu. Tämä epäloogisuus ilmenee koko tieosuudella, siis Mäntäntieltä Myllykoskelle saakka.

Olen vuosia kummastellut, miksi näin pitää tehdä. Saadaanko tien hoidossa jotain säästöä, onko korjausta tekevälle urakoitsijalle ylemmän tahon määräys, vai onko tieosuuden jokaiselle korjauskerralle rajattu aika?

Ehkä joku tietää vastauksenkin.

Olavi Smolander

Leave a Comment