Juuso Hassi oli rakentamassa moniottelijoille Ruotsi-voittoa – varsinaisen maaottelun pisteisiin ei kolmiottelua laskettu mukaan

Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelu ratkesi miesten ottelussa vasta viimeisessä lajissa, 800 metrin juoksussa. Ruotsi otti juoksumatkalta kaksoisvoiton ja vei pisteet lajista 14 – 8. Koko miesten ottelun Ruotsi voitti niukasti pistein 206 – 201. Naiset puolestaan hävisivät ottelunsa rutkasti pistein 221 – 186.

Uutena osiona mukaan tullutta moniottelua ei laskettu kokonaispisteisiin. Se sujui suomalaisittain paremmin, sillä Suomi voitti mainiosti sujuneen päätöslajin 400 metrin juoksun jälkeen moniottelun pistein 24-19.

Miesten moniottelun voitti Ruotsin Fredrik Samuelsson 2310 pisteellä. Toiseksi tuli Juuso Hassi 2282 pistettä ja kolmanneksi Suomen Tarmo Savola 2246 pistettä. Suomen kolmas edustaja Petri Ihander jäi viimeiseksi 2096 pistettä.

Naisten ottelun voitti teiskolainen Saga Vanninen 2443 pistettä.

Samuelsson hyppäsi pituutta 710, työnsi kuulaa 13,38 ja juoksi 400 metriä aikaan 50,71. Hassin tulokset olivat 690 – 13,23 – 50,32.

Miesten ottelu huipentui 400 metrin juoksuun. Samuelsson johti juoksua selvästi vielä 50 metriä ennen maalia. Sitten ruotsalainen alkoi hyytyä. Hassin juoksurytmi kesti maaliviivalle asti ja hän voitti. Hyvä juoksu nosti orivesiläisen moniottelun kakkoseksi, vain 28 pistettä Samuelssonille hävinneenä.

– Hienoa oli otella Ruotsi-maaottelussa. Ottelijat ovat toivoneet tätä jo pitkään. Toivottavasti kolmiottelumuotoinen ottelu sijoitetaan varsinaisen maaottelun lajiksi. Tampereen ottelu antoi siihen myönteisen signaalin, kertoi 10-ottelun tämän kesäinen Suomen mestari Juuso Hassi.

Toinen Ponnistustaustainen urheilija Sini Lällä kilpaili korkeuden voitosta. Jyväskylässä hiljattain ennätyksensä 187 hypännyt Lällä jäi lopulta kolmanneksi, kun korkeudesta 188 rima putosi täpärästi. Heta Tuuri ja Sofia Skoog ylittivät sen. Voiton kisasta otti Skoog, kun hän ylitti korkeuden 190.

Leave a Comment