Hirsilän päiväkodin Keppaririehassa vihreälle nurmilavalle nousi myös kolme rap-artistia – keppareilla Hirsilän kentällä mentiin puolestaan laukka-askelin

Hirsilän päiväkoti
Hirsilän päiväkodin Keppaririehassa oli menoa ja meininkiä. Joukkoa johtaa Roland Lepiste ja perässä tulevat Miisa Hiltunen, Iida Suhonen, Milana Wallin, Thomas Puoskari ja Hirsilän koulun esiopettaja Riitta Pajunen. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Keppareissa on lähestulkoon pitelemistä, niin innokkaasti ne ovat lähdössä Hirsilän kentälle rakennetulle kisaradalle. Ratsut ovat joutuneet odottamaan areenalle pääsyä jo jonkin aikaa, sillä Hirsilän päiväkodin Keppaririehan ohjelmaan on mahtunut paljon muutakin.

Seremoniamestari Jenni Uotila on pitänyt puheen ja laulanut yhdessä ystävänsä Iida Suhosen kanssa. Sen jälkeen on nähty vauhdikkaita akrobatiatemppuja, kun kaikki Hirsilän päiväkodin lapset osallistuivat kuperkeikkaralliin. Yksi uskalikko, Milana Wallin, teki samaan aikaan kärrynpyörän toisensa jälkeen.

Ratsukot pääsevät vihdoin irti. Esteet ylittyvät, kepparit saadaan ohjattua myös pujotteluradan läpi ja maahan aseteltujen renkaidenkin keskelle ratsukkojen jalat osuvat.

– Kisa meni hyvin. Mutta minä olinkin harjoitellut sitä varten eilen. Äiti teki minulle radan, Miisa Hiltunen kertoo.

Jenni Uotila (oik.) toivottaa Keppaririehaan osallistuvat tervetulleiksi ja kertoo tapahtuman ohjelmasta. Iida Suhonen (vas.) ja Lumia Puoskari kuuntelevat ohjeistusta. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Keppareilla pitäisi kisata useammin

Uotila oli edeltävän päivän aikana miettinyt tarkkaan oikean ratsun valintaa. Vaihtoehtoja hänellä oli kolme, ja niistä kisaamaan pääsi Sofia.

– Se oli sellaisessa kunnossa, että sillä oli hyvä lähteä kisaamaan. Mutta jännittävämpää tänään on ollut toimia juontajana. Ihan kaikkia sanoja en ole saanut sanottua, mutta hyvin se on silti minun mielestäni mennyt.

Suhosen ja Wallinin kisaratsuilla oli sama nimi, Ruusu. Kilpailu oli molemmilla mennyt hyvin ja hauskaakin oli ollut. Siksipä he olivat sitä mieltä, että Hirsilän päiväkodin kepparikisoja pitää järjestää useammin.

– Ihan ensimmäiset kepparikisat nämä olivat. Mutta täällä kentällä olemme käyneet monta kertaa, he kertovat.

– Se pitää paikkansa. Käymme tässä aika usein, sillä kenttä on loistava, mutta harmittavan vähällä käytöllä. Tähän on meiltä myös lyhyt matka tulla, Hirsilän koulun esiopettaja Riitta Pajunen toteaa.

Iida Suhonen ja Milana Wallin etenivät laukka-askelin. Thomas Puoskarin kepparilla oli rauhallisempi tahti. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Rap-artistit nousivat nurmilavalle

Kun ratsut on saatu talliin, jatkuu muu ohjelma. Yleisön eteen nousevat Onni Sievola, Roland Lepiste ja Ella Soini. Kolmikko iskee tahtia käsillään ja räppää ystävyydestä. Hiukan he vilkuilevat lastenhoitaja Piia Sievolan suuntaan, jonka tehtävänä on varmistaa, että kappaleen sanoissa ei mennä sekaisin.

Toisen säkeistön kohdalla kolmikko innostaa myös yleisöä liittymään kappaleeseen mukaan.

– Sä olet mulle tärkeä, tiedät sen, kun yhdessä leikimme hymyillen. Ollaan kavereita, ollaan kavereita, itse tehdyn ja osin improvisoidun räppibiisin sanat kuuluivat.

– Tämä on taiteellinen ryhmä. Me pyrimme rohkaisemaan heitä omassa ilmaisussaan ja lopputulos voi olla sitten juuri tällaista. Lapset ovat siis tämän tapahtuman ohjelman suunnitelleet ihan itse, Pajunen kertoo.

Ella Soini, Onni Sievola ja Roland Lepiste olivat päivän rap-artistit. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Hauskasti meteliä kierrätyksestä

Hirsilän päiväkoti on pieni yksikkö. Lapsia on yhteensä 11, joista eskarilaisia on kuusi. Pajunen tietää kokemuksesta olevansa onnellisessa asemassa, sillä Hirsilän yksikössä lapset saavat yksilöllistä huomiota.

– Orivedellä ei jättimäisiä yksikköjä olekaan, mutta suurissa kaupungeissa tilanne on aivan toinen. Toivon, että Orivedellä ymmärretään näiden pienien ryhmien rikkaus myös tulevaisuudessa.

Pienen ryhmän kanssa on myös ketterä toimia. Hirsilän kentällekin ryhmä saattaa lähteä vain pienen pohdinnan jälkeen tutustuakseen luonnon ihmeisiin. Ympäristöasioihin Hirsilän päiväkodissa aiotaan alkaneen päiväkotikauden aikana kiinnittää vielä entistä enemmän huomiota, sillä tavoitteena on saada päiväkodille Vihreä Lippu onnistuneesta ympäristökasvatustyöstä.

– Meillä on jo kaikenlaisia suunnitelmia. Voi olla, että pidämme täällä Hirsilässä vähän hauskalla tavalla meteliä kierrätykseen liittyvistä asioista, Pajunen vihjaa.

Kepparitapahtuma alkaa olla päätöspisteessään. Vielä on palkintojenjaon ja viimeisen ohjelmanumeron vuoro. Niiden jälkeen ryhmä pääsee nauttimaan herkkulounaan luonnon helmassa.

Jokainen lapsi saa rintapieleensä itse valmistamansa ruusukkeen ja onnittelut onnistuneesta kisasuorituksesta. Sitten Iida Suhonen ja Jenni Uotila aloittavat päätösnumeron.

– Tuu mun kaa tanssimaan, laulaa Suhonen ja vieressä Uotila tanssii.

Keppaririehan Kuperkeikkarallissa olivat mukana lähes kaikki Hirsilän päiväkodin lapset. Milana Wallin teki kärrynpyörän toisensa jälkeen ja Peppi Leppänen (oik.) taisi muiden temppuillessa mietiskellä maailman menoa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

 

Hurjaa vauhtia kohti seuraavaa taitoradan tehtävää! Etualalla ovat Ella Soini ja Onni Sievola. Taaempana lastenhoitaja Piia Sievola yrittää pysyä lasten mukana. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment