Vilkulla koronaa vastaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi maanantaina koronavirusjäljityssovelluksen, Koronavilkun. Kyse on puhelimeen ladattavasta sovelluksesta, jonka avulla koronan tartuntaketjujen katkaisu käy jatkossa helpommin.

THL:n tiedotustilaisuudessa sovelluksen kerrottiin laajentavan menetelmiä, joiden avulla altistuneiden seurantaa pystytään järjestämään. Sen avulla jokainen voi myös itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen sekä suojella omaa ja läheistensä terveyttä.

Jo maanantain aikana kävi ilmi, että suomalaiset haluavat olla kantamassa yhdessä vastuuta viruksen leviämisen estämiseksi. Sovellus oli nimittäin ladattu nopeasti reilusti yli puoli miljoonaa kertaa.

Loistavat uutiset jatkuivat tänään, kun THL tiedotti, että Koronavilkku-sovellus on ladattu jo miljoonaa kertaa. Se tarkoittaa, sitä että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet tartunnalle.

Koronavilkun voi ladata puhelimeen veloituksetta yleisimmistä sovelluskaupoista. Mitä useamman suomalaisen puhelimesta sovellus löytyy, sitä suurempi apu ja hyöty siitä myös on. Nyt on helppo olla avuksi läheiselle.

Leave a Comment