Mökkikausi ei lopu koskaan, aloittajaisia voisi kuitenkin aina juhlia

Mökkirannassa
Kesä kääntyy lopuilleen. Jotkut mökkiläset viettävät kauden päättäjäisiä, toisilla kausi jatkuu ympäri vuoden. Kuva: Juha Jäntti

Utelimme kyselyssämme, kuuluvatko mökkikauden päättäjäiset vuotuiseen elämänkiertoon, ja millaiset ovat hyvät päättäjäiset.

Eräs vastaaja totesi, että mökkikausi ei koskaan virallisesti lopu. Silti hän voisi kuitenkin juhlia kauden avajaisia joka kevät, kun talven hiljaiselo on jäänyt taakse.

Samansuuntaista ajatusmallia edustanee toinen kommentti, jonka mukaan päättäjäisten oikea ajankohta on uudenvuodenaatto, ja uusi kausi avataan uudenvuodenpäivänä.

Hyvät päättäjäiset ovat yhdelle vastaajalle tapahtuma, jonka hän viettää yhden hyvän ja luotettavan ystävän kanssa. Massakokoontumiset eivät tunnu mukavilta.

Päättäjäisiin kuuluu joillakin paljon lyhtyjä sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

Kauden voi päättää myös mökillä saaristossa saunoen ja hyvää ruokaa nauttien. Tulet sytytetään lyhtyihin. Illalla voisi ampua muutaman raketin elokuiselle taivaalle, se on järvellä hienon näköistä.

Kyselyyn tuli 16 vastausta. Vastaajista 9 ei aio järjestää minkäänlaisia kauden päättäjäisiä, 5 järjestää varmasti ja yhdellä asia on vielä harkinnassa.

Leave a Comment