Uhkarohkeaa peliä luvassa

Oriveden kaupunki pelaa ennakkotietojen perusteella uhkarohkeaa peliä ely-keskuksen kanssa. Kaupunki ei tämänhetkisten tietojen perusteella aio taipua elyn oikaisukehotuksen edessä, vaan kiistan kohteena oleva rantaosayleiskaava aiotaan tuoda sellaisenaan uuteen valtuustokäsittelyyn.

Se, toimiiko kaupunki näin, ei kuitenkaan ole varmaa. Kaavasta ja sen kohtalosta ei nimittäin vielä ole ennätetty käydä laajaa keskustelua orivesiläisten päättäjien keskuudessa. Lopputulos voi olla toinen, vaikka ensimmäisissä ulostuloissa nykyistä kaavaa puolustetaankin kovasti.

Oriveden rantaosayleiskaavaa valmisteltiin pitkään. Kun valtuusto kesäkuussa hyväksyi kaavan neljässä eri osassa, ennätettiin siitä jo iloita, että pitkä prosessi saatiin vihdoinkin päätökseen.

Viimeistä pistettään kaava ei kuitenkaan ole vielä nähnyt. Vaikka kaupunginvaltuusto hyväksyisi kaavan sellaisenaan ja ilman muutoksia uudestaan seuraavassa kokouksessaan, saadaan kaavan lainvoimaisuutta odottaa vielä pitkään. Kaavasta on nimittäin tehty valituksia hallinto-oikeuteen eikä niiden setviminen käy käden käänteessä.

Kaupunki saattaa nyt kokeilla asiassa kepillä jäätä. Takanaan sillä on yksi korkeimman hallinto-oikeuden näkemys. Nähtäväksi jää, kuka lyö päätään seinään.

Leave a Comment