Pumptrack-radalla ajetaan ensi keväänä MM-karsintakisa

Oriveden pumptrack-rata
Rovastinkankaan pumptrack-radalla ajetaan ensi keväänä MM-osakilpailu. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden uusi pumptrack-rata pääsee ensi kevään koittaessa arvoturnauskäyttöön. Radalla ajetaan Red Bull UCI Pump Track -mestaruuskilpailujen Suomen karsinnat. Kyseessä on lajin MM-kisa, jonka karsintakisoja ajetaan yli 25 maassa. Järjestelyissä on mukana myös Orivedenkin radan rakentanut Velosolutions.

Karsintakisojen sarja etenee eri maissa helmikuulta loka-marraskuulle. MM-finaali on vuorossa heti karsintojen jälkeen. Oriveden karsintakilpailun tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

– Se on joka tapauksessa hienoa, että tällaisen kisan saanti Orivedelle on varmistunut. Kyseessä on merkittävä kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, joka tuo myös laajaa näkyvyyttä, liikuntapäällikkö Roope Marski totesi tyytyväisenä juuri saamaansa vahvistukseen kisan järjestämisestä.

Itse pumptrack-rata on valmis. Radalle rakennetaan vielä katos ja pöytä taukopaikaksi. Myös radan varteen tulee kiinteä penkki, jossa on mahdollista välillä istahtaa. Pientä maisemointia tehdään vielä siinä vaiheessa, kun viereiset koulun piha-alueen muutostyöt valmistuvat.

– Olemme kaavailleet ratavalmistajan kanssa, että järjestämme avajaistapahtuman heti, kun koko koulualueen pihatyöt on saatu valmiiksi. Paikalle tulee valmistajan yhteistyökumppaneita. Tarkoitus on myös antaa tapahtumapäivän aikana opastusta lajiin ja radan käyttöön.

Marskin mukaan tavoite on saada pidettyä pumptrack-avajaiset syyskuun aikana. Lopullinen aikataulu riippuu siitä, miten koulun piha-alueen leikkikentän, monitoimikaukalon ja kuntoradan työt edistyvät.

Pumptrackin MM-kisasarja kuuluu maastopyöräilyn viralliseen kansainväliseen kilpailukalenteriin. Maastopyöräily on yksi Kansainvälisen pyöräilyunionin kahdeksasta lajista.

Leave a Comment