Kasvomaskijakelu alkaa myös Länkipohjan omatoimikirjastossa

Jämsän kaupunki aloittaa kasvomaskien jakelun maanantaina 17. elokuuta. Jakelu perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin ja suosituksiin maskien käytöstä.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille sekä 15 vuotta täyttäneille koululaisille ja opiskelijoille, jotka käyttävät opiskeluun liittyvään matkustukseen julkisen joukkoliikenteen palveluja.

Maskien noutaja saa yhdellä hakukerralla enintään kymmenen maskia. Kaupungin suositus on, että kaupunkilaiset hankkivat tarvitsemansa kasvomaskit ensisijaisesti itse niitä myyvistä vähittäiskaupan liikkeistä.

Kasvomaskeja on saatavilla Jämsän kaupungin neuvontapisteestä, joka sijaitsee pääkirjaston yhteydessä. Myös Länkipohjan ja Kuoreveden omatoimikirjastot toimivat jakelupisteinä elokuun loppuun asti. Omatoimikirjastot ovat avoinna elokuussa maanantaisin kello 13-18 ja tiistaista perjantaihin kello 10-15.

Koululaiset ja opiskelijat saavat kasvomaskit omista oppilaitoksistaan. Jämsänjoen yhtenäiskoulu, Jämsänkosken yhtenäiskoulu, Kuoreveden yhtenäiskoulu, Jämsän lukio ja Gradia Jämsä tiedottavat erikseen jakelukäytännöistään.

Jämsän kaupungin hallintoylilääkärin antaman ohjeistuksen mukaan koulu- ja esiopetuskuljetusten ajaksi suositellaan edelleen, että alle 15-vuotiaat koululaiset ja esioppilaat käyttävät kankaista suojusta, joka peittää nenän ja suun. Tämä vähentää pisaroiden leviämistä. Muiden eli 15 vuotta täyttäneiden koululaisten ja opiskelijoiden tulee käyttää maskeja matkustaessaan joukkoliikennevälineissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?