VR suosittelee kasvomaskeja lähi- ja kaukoliikenteen junamatkustajille

VR suosittelee vahvasti asiakkailleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman.

Kotimaisia kasvomaskeja ja käsidesiä on myynnissä kaukoliikenteen junissa ja asemien lipunmyynneissä. Junassa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa työvuoronsa ajan kasvomaskia.

– Meillä on yli sata erilaista koronatoimenpidettä, joilla parannamme asiakkaiden ja henkilöstömme turvallisuutta. Maskisuositus on hyvä lisäys, jonka avulla matkustaminen junassa on entistä turvallisempaa, VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola toteaa.

– Tiedossamme ei ole yhtään junassa saatua koronatartuntaa, ja teemme kovasti töitä sen eteen, että junamatkustaminen säilyy yhä turvallisena. Olemme valmistautuneet suositukseen ajoissa ja meillä on varastossa henkilökunnallemme kasvomaskeja. Niiden jakelu aloitetaan heti ja saamme maskit käyttöön henkilöstöllemme vaiheittain lähipäivien aikana.

VR tiedotti kasvomaskisuosituksestaan torstaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?