Orivesi valmistelee kangasmaskien jakoa vähävaraisille – yhteistyötä asiassa tehdään Tampereen kanssa

Orivesi valmistelee kangasmaskien jakoa vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville yhteistyössä Tampereen kanssa.

THL antoi torstaina suosituksen kasvomaskien käytöstä. Maskien käyttö on nyt suositeltavaa joukkoliikenteessä, meno- ja paluumatkalla koronatesteihin, riskimaista palatessa sekä karanteenissa, mikäli liikkuminen on välttämätöntä.

Suositus ei koske julkisia tiloja, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista. Myöskään vakiintuneiden yhteisöjen kokouksissa, kuten harrastusryhmissä, päiväkodeissa ja kouluissa, ei tarvitse käyttää maskeja.

THL ei suosittele maskeja alle 15-vuotiaille eikä henkilöille, joilla maski vaikeuttaa hengittämistä kohtuuttomasti tai joilla on muita terveydellisiä esteitä. Työpaikkojen suosituksista vastaa Työterveyslaitos.

Maskit tulee pääasiassa hankkia itse, mutta valtiovarainministeriö suosittelee, että kunnat jakavat maskeja vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. Tätä Orivesi valmistelee nyt yhdessä Tampereen. Tiedotteen mukaan asiasta pyritään antamaan tarkempia tietoja mahdollisimman pian.

THL muistuttaa, että edelleen tärkeimmät keinot välttyä koronavirustartunnalta ovat turvavälin pitäminen ja hyvä käsihygienia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on julkistanut omat alueelliset suosituksensa, jotka ovat voimassa sairaanhoitopiirin alueella. Sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä, kun ennestään tuntemattomat henkilöt kokoontuvat pidemmäksi aikaa sisätiloihin, joissa etäisyyksien pitäminen ei onnistu. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset ja urheilutapahtumat.

Sairaanhoitopiiri suosittelee maskeja myös rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä eikä etäisyyksien pitäminen onnistu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?