OrPon Junioritkin pääsivät pölyttämään hiekkaa torin biitsikentällä

OrPon Lentisjunnut saivat kokeilla vauhdikasta biitsiturnauskisailua Oriveden torin hiekkakentällä viikonloppuna. Kuva: Mirkka Tuominen

Oriveden torin kentällä pelasi junnuja eri ikäluokissa sekä lauantaina että sunnuntaina. Sunnuntaina pelaajakokoonpanoja olivat E-pojat 2010-11 ja F-junnut 2012-14.

OrPon Junioreitten päävalmentaja Jussi Salmi muistutti lapsia ja nuoria juomaan tarpeeksi vettä hellesäässä sekä lepäämään välillä varjossa, jos aurinko polttaa liikaa. Apuvalmentaja Virpi Kilpinen oli varustautunut junnulentistä pelaavien tyttäriensä Sinin ja Suvin pelaamiseen kylmäpussien, kylmägeelien ja -spraypullojen kanssa.

– Sukulaisemme Emilia Putkisaari on tyttärilleni esikuva, joka innosti heitä pelaamaan lentopalloa. Emilian ja muiden mestaruusliigapelaajien tullessa katsomaan junnulentistä pelaavien tyttöjen kisaa kannusti junioreita kisaamaan täysillä energioilla, Virpi Kilpinen kertoo.

Junnulentistä pelaavien tyttöjen vanhemmatkin ovat ystävystyneet vuosien varrella. Siljan äiti Piia Leppänen ja Erinin äiti Susanna Naaralainen kertovat, että lentopallo on hyvä harrastus, jota on mukava seurata. Naaralaisen perheen koirakin seurasi tukijoukoissa kentän laidalla.

OrPon Lentisjunnuissa numerolla 9 pelaa Milla-Maarit Ruokola, numerolla 7 Seela Salmi, numerolla 18 Siiri Kantonen, numerolla 12 Peetu Salmi, numerolla 5 Silja Leppänen, numerolla 6 Erin Naaralainen ja numerolla 8 Erinin serkku Siiri Naaralainen. Vasemmalla kuvassa pilli suussa istuu viime kaudella numerolla 24 E-junnuissa pelannut yhdeksänvuotias Suvi Kilpinen, joka siirtyy tänä syksynä E-junnuihin. Suvin 12-vuotias isosisko Sini Kilpinen pelaa numerolla 19. Kuva: Mirkka Tuominen

Useimmat lapset ovat aloittaneet lentopallon pelaamisen jo esikouluaikoinaan, joten lasten kasvettua nuoriksi yhteinen harrastus lujittaa ystävyyssuhteita entisestään.

Oriveden kentällä junnut pelasivat normaaleilla lentopallopelin säännöillä. Peetu Salmi kertoo pelanneensa Vilppulan satamaturnauksessa biitsisäännöillä.

Osa lapsista ja nuorista on pelannut Power Cup -treenejä erilaisilla kentillä. Siiri Naaralainen, Milla-Maarit Ruokola, Seela Salmi ja Siiri Kantonen miettivät yhdessä, että hiekalla pelaaminen on rankempaa, sillä  hiekalla ei pääse liukumaan ja pomppaaminen on vaikeampaa.

– Hiekalla pelaamiseen kyllä tottuu, toteaa Siiri Kantonen.

Hihalyönnillä pallo ilmaan! Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment