Juho Nyberg saalisti kolme Hämeen mestaruutta kovin tuloksin – korkeudestakin seitsemäs sija

Juho Nyberg riemuitsee 1000 metrin juoksun jälkeen, kun oma nimi komeilee tuloslistan kärjessä. Kuva: Jani Nyberg.

Oriveden Ponnistusta edustava Juho Nyberg teki P9-sarjassa hurjaa jälkeä voittamalla kahden päivän aikana kolme mestaruutta Hämeen piirin Sisulisähuipentumassa Tampereen Ratinan stadionilla. Juho voitti 40 metrin ja 1000 metrin juoksut ja pituushypyn.

Kovin sijoitus Suomen tilastoon tuli pituushypystä, tulos 3,98 vie Juhon toiseksi. Tuloksen kovuutta voi verrata Juha Kiven aikoinaan P10-sarjassa hyppäämään tulokseen 4,02. Kivi nousi aikanaan kahdeksan metrin hyppääjäksi. Saako Orivesi toisen kahdeksan metrin miehen aikanaan Juho Nybergistä?

Suosikkilaji 1000 metrin juoksu

Myös pikajuoksu sujui Juhalta. Hän kellotti 40 metrin juoksussa ajan 6,65, jolla nousee Suomen tilastossa neljänneksi. Tilastokärki Eevert Evijoki on vain kuusi sadasosaa nopeampi.

Juho pitää eniten pitkästä matkasta eli 1000 metristä. Sen hän voitti ylivoimaisesti parastaan tekemättä ajalla 3.40,25. Hämeenlinnan Juho Seppälä hävisi hänelle 13 sekuntia. Tällä ajalla Nyberg on Suomen tilaston nelonen.

Juhoa valmentavat yleisurheilussa isä ja Kaisa Kymäläinen. Yhdet treenit ja yhdet kisat tulivat alle ennen pm-kisoja.

Juho Nyberg saalisti harvinaiset kolme piirinmestaruutta hämmästyttävin tuloksinTampereen Ratinassa. Kuva: Jani Nyberg.

Juoksukuntoa tullut jalkapallosta

Isä Jani Nyberg kertoo, että kova juoksukunto pikajuoksuun ja pitkälle matkalle tulee jalkapallosta. Keskikentällä pelaava joutuu raatamaan eniten otteluissa.

Juhon lajiskaala on iso. Eniten kiinnostaa jääkiekko, missä hän siirtyy ensi kaudeksi Ilveksen U12-joukkueeseen. Talvella syyhyää myös kilpaileminen yleisurheilun hallikisoissa.

– Yksittäisiin kisoihin ei himmailla tässä iässä. Mitalit eivät ole päätavoitteena, vaan hyvä kehittyminen kohti aikuisia, toteaa Juhan valmennuksesta huolehtiva isä.

Juho Nybergin neljäs laji korkeus ei enää sujunut muiden lajien rasitusten jälkeen, seitsemäs sija irtosi tuloksella 0,98.

Myös hopeaa, pronssia ja pistesijoja

Ponnistuksen urheilijoille ei muita mestaruuksia herunut. Lähimmäksi pääsi Väinö Viljanen. Hän tuli P11-sarjan tonnilla toiseksi ajalla 3.36,20. Hän hävisi loppukirissä 0,59 sekuntia Nokian Jyri Mäkelälle. Maalissa Viljanen harmitteli liian hidasta matkavauhtia, joka antoi nokialaiselle mahdollisuuden kirivoittoon.

P11-sarjan korkeushypyssä pronssi jaettiin kahden hyppääjän kesken tuloksella 1,23.  Ponnistuksen Jaakko Niemi jakoi sen Pyrinnön Eelis Hartikaisen kanssa.

Pronssia saavutti P14-moukarista Jesse Lietsala tuloksella 23,90.

Ponnistuksen urheilijoille tulivat vielä seuraavat pistesijat: Jesse Lietsala oli kuudes kuulassa tuloksella 7,75 ja kymmenes keihäässä 23,05 metrin heitolla. Jaakko Niemi oli P11-sarjan 40 metrin finaalissa viides ajalla 9,92. Eetu Lietsala oli viides kolmessa lajissa: korkeus 1,11, keihäs 21,64 ja kiekko 19,94. Jonne Raitanen, P11, oli keihään neljäs 23,92 metrin heitolla ja kuulassa kuudes tuloksella 7,42.

 

 

 

Leave a Comment