Ponnistuksen nuoret mitalijahtiin Pietarsaaressa – myös Kalevan kisoissa viikkoa myöhemmin odotetaan orivesiläismenestystä

Anna Pyykkö hakee pistesijaa aitajuoksusta ja pituushypystä. Kuva: Kalle Uotiola.

Ponnistuksen nuoret yleisurheilijat jahtaavat kahta mitalia ja pistesijoja 17- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-kisoissa Pietarsaaressa viikonvaihteessa. Kisat alkavat jo perjantaina.

Teemu Laurikainen hyppää P16-sarjan korkeushypyn voitosta. Hän on tällä hetkellä tilastokakkonen. Häntä sentin korkeammalta on hypännyt Korian Ponnen Jere Nyström.

Oona Viljanen on puolestaan tilastokolmonen kuulantyönnössä sarjassa N17. Porissa parani kolmen kilon kuulan ennätys parilla sentillä tulokseen 14,69. Viljasen edellä ovat Pyrinnön ottelija Saga Vanninen 15,50 ja Iitin Annukka Vainonen 14,97.

Viljasen valmentaja Jaakko Hassi totesi, että nousukunto on löytymässä sopivasti SM-kisojen kynnyksellä. Oona Viljanen heittää SM-kisoissa myös keihästä.

Anna Pyykkö on kolmas kilpailija Pietarsaaressa. Hän juoksee 100 metrin aidat N17-sarjassa sekä hyppää pituutta. Pyykkö kiikaroi pistesijaa.

Juuso Hassi haluaa jatkoa mitalisarjalleen

Seuraavana viikonvaihteena ovat Kalevan kisat Turussa. Juuso Hassilla on taskussaan jo komea mitalisarja: hopea, kulta, kulta, kulta, hopea peräkkäisinä vuosina.

– Tähän sarjaan olisi hyvä saada kultainen jatko. Olen tiiviisti harjoitellut Lahden ottelun jälkeen. Kilpailen ennen Turkua vain Kuopiossa 400 metrillä. Olemme tiukasti harjoitelleet muun muassa seiväshyppyä ja keihästä, kertoi Juuso Hassi.

Hän on tilastokakkonen 7369 pisteellä. Edelle kiilasi Lahden ottelussa Leo Uusimäki 7415 pisteellä.

Kolmantena tilastossa on Petri Ihander, 7240 pistettä. Kysymysmerkki on Lappajärven Elmo Savola. Hän ei ole tehnyt tällä kaudella yhtään täyttä ottelua.

Kaisa Kymäläinen on viihtynyt ahkeraan kuularingissä. Seitsemästä kisasta on tullut voitto. Nokialla syntyi kauden paras tulos 15,34. Kaikki työnnöt kantoivat yli 15 metriä.Hän on tilastokolmonen edellään 16 metrin rajan rikkoneet Senja Mäkitörmä tuloksella 16,55 ja Eveliina Rouvali, 16,28.

Lauri Hassi juoksi Kuortaneen Motonet-kisoissa 1500 metrillä ennätyksensä 4.01,0. Kalevan kisoissa Laurin juoksumatka on 800 metriä ja kiikarissa finaalipaikka alkueristä.

 

Leave a Comment