Tennismestariksi haluavia ilmoittautui niin vähän, ettei mestaruutta jaeta tänä vuonna

Tenniksen Oriveden mestaruuksista piti pelata tänä viikonloppuna, mutta mestaruutta ilmoittautui tavoittelemaan vain kolme pelaajaa.

– Sunnuntaina siis pelaillaan, mutta mestaruutta ei näiden pelien perusteella jaeta – olisi se parempi pelaamalla hankkia, sanoo kisojen järjestelyvastuussa olleen Oriveden Tennisseuran puheenjohtaja Jarmo Nieminen, yksi näistä kolmesta.

– Vähän koetin soitellakin tenniksen harrastajille, mutta tähän viikonloppuun vain osui ihmisillä kaikenlaista muuta yhteensattumaa. Uusien kenttien myötä tenniksen harrastajamäärätkin paikkakunnalla ovat kasvaneet, mutta kilpaileminen tuntuu olevan kovan kynnyksen takana, Nieminen jatkaa.

Esimerkiksi kahdella alkukesän alkeiskurssilla oli kummallakin 8 osallistujaa. Loppukesästä saatateen vielä harkita jatkokurssiakin. Kouluttaja kursseille on saatu Tampereelta.

Jarmo Nieminen miettii myös kaupunginmestaruuskisojen ajankohtaa. Voisiko niitä siirtää vaikka vielä vähän kohti loppukesää? Kauden alussa niitä taas ei ole mielekästä järjestää, sillä harrastajat haluavat ensin ottaa tuntumaa ja treenata talven jäljiltä.

Pelailunkin onnistuminen sunnuntain kevyessä sateessa on kysymysmerkki. Nieminen kehuu kuitenkin uusien kenttien olevan tässä suhteessa huomattavasti vanhoja Lepran kenttiä paremmat. Vanhalla kentällä jopa pieni aamukaste muutti kentät liukkaiksi, ja sateen jälkeen piti odotella pitkään pelaamaan pääsyä, mutta nykyinen pinnoite ei ole ollenkaan yhtä paha tässä suhteessa.

Leave a Comment