Rönnissäkin tanssitaan elokuussa rajatulla henkilömäärällä – vain 500 ihmistä otetaan sisälle

Tanssit Rönnin lavalla
Kesäkauden tanssit alkavat Rönnin lavalla, mutta rajoituksin tanssijamäärän suhteen. Kuva: Juha Jäntti

Aluehallintoviraston koronaohjeet lievenevät elokuun alusta niin paljon, että Rönnin huvikeskuksessakin päätettiin alkaa pitää tansseja lauantaisin ainakin elokuussa. Jollei tilanne äkillisesti muutu, saadaan näin järjestettyä viidet tanssit.

Elokuun alusta vapautuu alle 500 hengen tapahtumien järjestäminen. Siksi Rönnissä rajataan henkilömäärä 500:een. Mukaanpääsyn voi varmistaa ostamalla liput ennakkoon joko Rönnin ravintolasta tai verkon kautta. Jos lippuja jää, ovellekin niitä jätetään.

– Avin ohjeita on luettu tarkkaan ja hartaasti. Pitää muistaa, että meitäkin koskevat kahdenlaiset ohjeet, sillä yleisötilaisuuksiin ja anniskelualueisiin on eri säännöt, sanoo tansseja järjestävän Eräjärven Urheilijoiden puheenjohtaja Jussi Valve.

– Emme halua riskeerata tässä tilanteessa ja noudatamme tarkoin avin antamia hygienia- ja muita sääntöjä. Niinpä esimerkiksi juomavesipistettä ei voida tarjota, eikä portilla laittaa leimoja käsiin. Hoidamme kulunvalvonnan muilla tavoin, Valve jatkaa.

Henkilökohtaisten turvavälien pitäminen on kuitenkin jokaisen kävijän omalla vastuulla ja omassa harkinnassa. Avi ei ota kantaa vieraiden kanssa tanssimiseen, vaan ohjeet ovat hyvin yleisellä, suositusten tasolla. Tartuntatilannetta seurataan tietenkin tarkoin ja tarvittaessa reagoidaan muutoksiin.

Tanssien lisäksi Rönnissä aiotaan järjestää ulkolavalla elokuun lopussa Klamydian konsertti, jonka lippumäärää vielä selvitetään.

Leave a Comment